Sarmalute cu carne de vita

Postat de nilgun in Vita
18 Apr 2013 | 4494 vizualizari
Sarmalute cu carne de vita

Ingrediente

  • jumatate de kg carne de vita
  • piper
  • sare
  • condimente pentru sarmale
  • boia de ardei
  • varza murata
  • foi de dafin
  • suc de rosii

Mod de preparare

Varza murata se lasa un pic in apa, sa se desareze un pic. Eu am avut de la soacra mea deja pregatita, taiata fix cat sa impachetez sarmalele.

Carnea se pune intr-un bol, se condimenteaza. Se pune sare, piper, boia, condiment pentru sarmale si ulei pentru ca aceasta carne e mai tare si nu are multa grasime.

O parte din varza se toaca si se pune pe fundul oalei unde pregatim sarmalele. Desupra se pun foi de dafin si piper. Se impacheteaza sarmalele. Se pun in straturi. Se acopera cu apa si sos de rosii si se lasa la fiert cu capacul pus cam o ora, apoi se opreste focul si se mai lasa asa jumatate de ora.

Langa se poate pregati o mamaliguta. Se serveste cu ardei iute murat sau proaspat. Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute in frunze de tei

Postat de panacris

Sarmalute in frunze de tei

Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă apoi se...

Citeste continuarea

Sarmalute in frunza de stevie

Postat de panacris

Sarmalute in frunza de stevie

Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2013, 10:29
,
la 18.04.2013, 10:31
Bune sarmalute!!
la 18.04.2013, 10:34
ms, in week-end sper sa am timp sa fac ceva cu specific tataresc
la 18.04.2013, 10:45
saru-mana ! Te rog sa postezi si articole despre obiceiurile tataresti .Cand aveti sarbatorile , nu le tine doar pentru tine ! Posteaza credintele voastre , cum petreceti Kurban Bairamul . Poti sa postezi si colinde tataresti , de care stie foarte putina lume . O zi buna !
la 18.04.2013, 10:54

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking