Sarmalute in cuib cu afumatura

Postat de ianculubita in Mancaruri cu carne
18 Apr 2013 | 7158 vizualizari
Sarmalute in cuib cu afumatura

Va invit la o portie de super sarmalute!

Ingrediente

  • 700 g carne de porc de la burta
  • 300 g carne de vita
  • 1 ceapa mare
  • 4 rosii sau 2 linguri bulion
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri pasta de ardei
  • 100 g orez cu bob rotund
  • 1 varza murata
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 300 g costita afumata sau kaiser
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 cana cu vin alb

Mod de preparare

In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt, adaugam rosiile mixate sau bulion, pasta de ardei, lasam cateva minute apoi rasturnam in castronul cu carne tocata iar aici adaugam sare, piper, putin cimbru uscat, orezul spalat si scurs, verdeata tocata si amestecam bine totul; lasam carnea sa se mai odihneasca, in timp ce pregatim vasul.

Varza tinuta 20-30 min in apa rece, scoatem frunzele, taiem nervura groasa de la fiecare, apoi pe fundul vasului punem 2 crengute de cimbru, acoperim cu varza tocata fin, apoi felii de costita.

O frunza mare de varza, taiata in 4 (depinde de frunza cat e de mare), formam sarmalute, apoi pe o frunza mare punem 3-4 sarmalute si facem una singura, dupa care asezam cuiburile in oala; peste cuiburi punem alt rand de varza tocata iar deasupra alt rand de costita; rasurnam sucul de rosii, vinul si 1-2 cani cu apa, acoperim vasul si lasam la cuptor la foc mic 1-2 ore, timp in care mai verificam daca nu a scazut de tot sosul

Servim pe farfurie un cuib, alaturi o lingura de varza, o felie de costita, mamaliguta si optional, smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in cuib cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tajine de miel cu prune uscate (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Tajine de miel cu prune uscate (reteta video)

Intr-un tajine marocan sau intr-un vas de lut sau de ceramica puneti uleiul si untul si lasati-le sa se incalzeasca. Adaugati apoi ceapa tocata si usturoiul zdrobit si lasati totul la calit pana...

Citeste continuarea

Cartofi copti cu carne

Postat de Jymy

Cartofi copti cu carne

Carnea se spala si taie in cuburi mici. Optional (datorita timpilor diferiti de gatire) pulpa de porc se rumeneste usor inainte. Se asaza intr-un vas de yena incapator cuburile de carne,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2013, 09:25
,
la 18.04.2013, 09:31
bune bune
la 18.04.2013, 09:36
foarte bine arata
la 18.04.2013, 09:43
la 18.04.2013, 09:45
wwwaaawwwwbine mai arata!!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking