Sarmale cu ghebe si carne

Postat de antici_gabytza in Mancaruri cu carne
1 Dec 2020 | 2910 vizualizari
Sarmale cu ghebe si carne

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 300 g carne tocata amestec vita-porc
  • 500 g ciuperci tocate
  • 6 linguri faina
  • boia de ardei dulce
  • condimente sarmale
  • 6 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • sare
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita bors acru
  • 1 varza
  • 6 ardei

Mod de preparare

Eu am avut ghebe proaspete culese din padure, deci prima oara le curatam, le spalam si le punem la fiert. Dupa ce s-au fiert, le punem in strecuratoare. Dupa ce au lasat toata apa, le dam la robot.

Intr-un lighean adaugam ghebele tocate, orezul, carnea tocata, uleiul si amestecam. Dupa care punem ceapa, morcovul si ardeiul tocate marunt, faina, patrunjelul, condimentele si sarea dupa gust.

Le amestecam bine impreuna.

Spalam ardei ,le taiem capacul si ii curatam de samburi.dar pastram capacul lor.

Eu am avut varza noua asa ca prima oara am oporito si pe urma am folosito la sarmale.

Pe fundul oalei adaugam cotoarele de la varza.luam o frunza de varza,punem o lingura de umplutura si impaturim frunza.

Procedam la fel si cu restul de frunze.

Primul rand de la fundul oalei il punem cu sarmale in funze de varza.Dupa care luam un ardei il umplem cu umplutura iar la final ii dam capacul prin faina si il asezam in oala.Printre ardei adaugam sarmalute.

Umplem oala lasand liber din oala inaltimea de doua degete.Deasupra adaugam frunze de varza.Adaugam borsul peste si umplem cu apa cat sa acopere sarmalele.

Dam la fiert la foc cca 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ghebe si carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu spanac, ghebe si carne de pui

Postat de AnyCostescu

Sarmale cu spanac, ghebe si carne de pui

Varza se pune la dezacrit in apa rece , cu cateva ore inainte de a face sarmalele.Se mai schimba apa de cateva ori. Frunzele de spanac se spala bine si se pun la oparit circa 2 minute in apa...

Citeste continuarea

Sarmale cu pasat si carne tocata de curcan

Postat de ravanna

Sarmale cu pasat si carne tocata de curcan

Modul de preparare este relativ simplu   daca avem toate ingredientele disponibile. Este o reteta clasica. Se pune untura la topit, iar dupa ce s-a topit, se pune ceapa taiata cubulete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2020, 15:52
Cam bune sarmalele tale!
la 01.12.2020, 16:21
la 01.12.2020, 16:36
Ce sarmale bune ai făcut...!
la 01.12.2020, 18:34
la 01.12.2020, 19:10

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking