Ingrediente
- 1 varza murata
- 1 ceapa
- ulei de masline
- 1 piept de pui mare
- 1 cana de orez
- 1 bucata bacon
- 1 bucata carnat afumat
- 7-8 ciuperci proaspete
- boia,sare, piper,pasta de rosii,3.4 catei usturoi
- 2-3 rosii din conserva
- foaie de dafin, cimbru proaspat, marar verde
Mod de preparare
Alegeti varza murata cu frunze subtiri; desfaceti si spalati din 2 ape sa nu fie prea sarata.
Pregatim umplutura: Tocam carnea impreuna cu baconul, carnatul, ciupercile si usturoiul.
Intr-o cratita calim ceapa cu uleiul de masline si foaia de dafin-adaugam boiaua, pasta de rosii si carnea-amestecam, adaugam sos picant, orezul si stingem aragazul. Punem marar verde si cimbru verde.
Umplem sarmalele-si le asezam in vasul in care vor fierbe. Se pune putina varza tocata marunt pe fund si crengute de cimbru, marar si dafin-zdrobim 1-2 rosii din conserva si stropim cu putina pasta de rosii. Aranjam sarmalele in oala-eu am fiert in vas de lut tajine. Putem pune slanina si carnati afumat intre sarmale-stropim cu pasta de rosii si ulei apoi punem apa calduta, sa acopere sarmalele.
Punem la fiertla foc domol pana se fierbe orezul-stingem si lasam acoperite sa se inmoaie in oala.
Servim cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|