Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman

Postat de mihaelar63 in Vita
13 Iul 2020 | 2794 vizualizari
Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman

 Cum apare prima varza verde, bineinteles ca poftim si noi sarmalute. Vorbesc de varza verde crescuta pe camp, nu de cea dichisita si crescuta rapid prin orisce sere. Fiind sezon cald, se potriveste o carne mai putin grasa. Carnea de vitel se ,,pupa'' perfect cu varza cruda.

Ingrediente

  • 700 gr carne vitel crescut la tara ,liber
  • 250 gr fleica vitel
  • 250 gr orez cu bob mare,tip camolino
  • 150 gr slanina afumata-de casa
  • 150 ml ulei
  • 100 ml otet
  • 2 verze verzi, proaspete
  • 2 foi dafin
  • 4 cepe verzi
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita cimbru verde maruntit
  • 1 lingurita pasta ardei iute macinat -productie proprie
  • 1/2 lingurita boia rosie dulce
  • 1 crenguta cimbru verde
  • 1 crenguta marar verde
  • 1l bulion de rosii , gros , de casa
  • sare

Mod de preparare

  1. Varza se curata de cotor bine si se opareste in apa fierbinte cu otet, foi de dafin si sare.
  2. Rolul otetului in apa de oparire este ca va ajuta frunzele de varza sa fie usor elastice si nu se vor rupe la manipularea/impachetarea sarmalelor .
  3. Scoateti frunzele pe rand si pe masura ce vedeti ca-si schimba culoare si se inmoaie la fiert.
  4. Alegeti pentru sarmale varza cu foi subtiri care nu este foarte indesata si nu are nervuri groase.
  5. Tocati carnea de vitel.Tocati si ceapa pregatita.
  6. Sotati ceapa urmata de orez si slaninuta taiata marunt, in jumatate cantitatea de ulei ulei.
  7. Cand orezul incepe sa devina sticlos se adauga sare, boia, piper, pasta de ardei, cimbru maruntit si cam 100 ml de bulion gros de casa.
  8. Frunzele dupa ce s-au racit se curata de nervuri si eventual se taie in doua daca sunt prea mari .
  9. Se impacheteaza sarmalele dupa preferinata . Acestea mie imi plac  de marime mijlocie . Nioci prea mari -nici prea mici .
  10. Pe fundul vasului se pune varza tocat ramasa ne-folosita de la impachet.Acum puneti si tijelede marar si cimbru cat si foile de dafin folosite la oparirea frunzelor de varza ..
  11. Dispuneti circular-oval sarmalutele in vasul roman. In mijloc eu am pus inima de la varza umpluta printre frunze cu putin material cu carne folosit la sarmale [ niumic nu se pierde, totul se transforma ].
  12. Tot acum am pus si bucata de fleica de vitel ramasa de la tocat .
  13. Se toarna deasupra bulionul de rosii si se stropeste cu restul de ulei .
  14. Fiind folosita o carne slafa este nevoie de mai mult ulei.
  15. Se da vasul roman acoperit la cuptor timp de doua ore la 180 grade Celsius cu ventilatie .
  16. In ultimele 15 minute se ridica capacul si se mareste temperatura pentru a se rumeni frumos sarmalele.
  17. Asta sa iasa frumos coapte cum erau cele ale buniciii !!!
  18. Serviti sarmalele dupa pofta cu smantana sau iaurt gras alaturi de ceapa verde si ardei iute !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Costita de vacuta cu cartofi

Postat de mihaelar63

Costita de vacuta cu cartofi

 Costitele de vacuta se spala si se portioneaza in bucati de marimea unei jumatati de palma [ de a mea, mai mica ;d ] Dupa ce s-au zvantat usor, se sareaza si se pipereaza....

Citeste continuarea

Vinete umplute cu carne de vitel- Philips Multicooker

Postat de Oana

Vinete umplute cu carne de vitel- Philips Multicooker

Vanata se taie pe lungime, se indeparteaza cotorul si se scobeste cu grija. Miezul se marunteste la robot si se amesteca cu carnea tocata, impreuna cu ceapa, ardeiul si usturoiul maruntite si ele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2020, 13:46
la 13.07.2020, 14:16
Gustoase!
la 13.07.2020, 14:54
bune, bune
la 13.07.2020, 17:40
Ooo....! Deliciu! Eu vreau un tuci plin, se poate?
la 13.07.2020, 17:40
Vasul roman il pastrezi, nu-mi trebuie

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking