Ingrediente
- 2 kg pulpa de porc
- 2 linguri de orez
- 3 cepe
- sare
- piper
- foi de dafin
- cimbru
- 500 g scarita de porc afumata(oreice afumatura)
- 2 verze mari murate
- Rosii in bulion
Mod de preparare
Carnea o dam prin masina de tocat si o pregatim cu condimente dupa gust.Ceapa o calim pana devine aurie,apoi adaugam si orezul bine spalat si scurs de apa.Toate le incorporam cu carnea tocata.
Pregatim foile de varza pe care le trecem sub un jet de apa rece,apoi intindem foaia de varza ,punem o lingura din aluatul de carne si impaturim usor fara a le strange prea tare.Trebuie sa aiba loc sa fiarba carnea si orezul sa se umfle.
Pe fundul tuciului punem frunze de varza intregi si-l acoperim,apoi punem afumatura jos pentru a se patrunde bine.Asejam sarmalele cu grija,punem un strat de varza tocata,piper macinat si foi de dafin,apoi un alt strat de sarmale si tot asa pana la terminarea sarmalelor.La final punem sucul de rosiisi cumpletam cu apa,apoi acoperim cu foi de varza.
Lasam pe flacara cca 1 ora ,apoi introducem la cuptor cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|