Sarmale de Craciun

Postat de corina241 in Porc
26 Dec 2012 | 3759 vizualizari
Sarmale de Craciun

Sarmale mancam in tot timpul anului,dar nu se compara cu gustul celor din ziua de Craciun;)Sarbatori fericite tuturor bucatarasilor!!!!

Ingrediente

  • 2 kg pulpa de porc
  • 2 linguri de orez
  • 3 cepe
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • cimbru
  • 500 g scarita de porc afumata(oreice afumatura)
  • 2 verze mari murate
  • Rosii in bulion

Mod de preparare

Carnea o dam prin masina de tocat si o pregatim cu condimente dupa gust.Ceapa o calim pana devine aurie,apoi adaugam si orezul bine spalat si scurs de apa.Toate le incorporam cu carnea tocata.

Pregatim foile de varza pe care le trecem sub un jet de apa rece,apoi intindem foaia de varza ,punem o lingura din aluatul de carne si impaturim usor fara a le strange prea tare.Trebuie sa aiba loc sa fiarba carnea si orezul sa se umfle.

Pe fundul tuciului punem frunze de varza intregi si-l acoperim,apoi punem afumatura jos pentru a se patrunde bine.Asejam sarmalele cu grija,punem un strat de varza tocata,piper macinat si foi de dafin,apoi un alt strat de sarmale si tot asa pana la terminarea sarmalelor.La final punem sucul de rosiisi cumpletam cu apa,apoi acoperim cu foi de varza.

Lasam pe flacara cca 1 ora ,apoi introducem la cuptor cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalele casei

Postat de mihaelar63

Sarmalele casei

Se scurge varza murata de zeama .Se desfac frunzele. Fiecare frunza se curata de nervurile mai groase si se imparte in doua . Pasatul se spala bine din mai multe ape si se lasa la...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Postat de lucy2002

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2012, 14:57
Într-adevăr, nu se compară cu cele de Crăciun. Arată minunat şi cele gătite de tine
la 26.12.2012, 14:58
Multumesc pentru aprecieri
la 26.12.2012, 15:03
Bune, bune!
la 26.12.2012, 15:11
super !
la 26.12.2012, 15:35
bune!!!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking