Ingrediente
- 500 g ceapa
- 300 g morcov
- 500 g ciuperci
- 100 g soia
- 5 linguri pasta de ardei
- un borcan 420 g zacusca de ciuperci
- 1 litru bulion
- 100 g orez
- ulei
- sare,piper,cimbru
- 2 bucati varza murata
Mod de preparare
Varza se desface in foi si se tine in apa rece pana a doua zi.
Se caleste in ulei ceapa pana devine sticloasa.Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica.Se lasa la foc potrivit cateva minute apoi se pun ciupercile taiate marunt.
Soia se opareste cu apa fierbinte.Orezul se spala de cateva ori.
Cand a scazut apa lasata de ciuperci se adauga pasta de ardei,soia stoarsa de apa,orezul si zacusca de ciuperci.Se lasa sa fiarba cateva minute apoi se condimenteaza cu sare,piper si cimbru.
Se impacheteaza sarmalele si se aseaza intr-o cratita pe un pat de varza.Se pune peste sarmale un litru bulion,se complecteaza cu apa pana se acopera sarmalele iar deasupra lor se pune varza tocata.La final se pune peste sarmale o canita de ulei,se acopera cratita si se da la cuptor.
Se lasa la fiert aproape doua ore la foc potrivit spre mic.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|