Sarmale de post

Postat de pusikmea in Mancaruri de post
27 Mar 2010 | 7381 vizualizari
Sarmale de post

pot spune ca sunt mult mai bune decat cele cu carne

Ingrediente

  • o varza mare
  • o legatura de ceapa verde
  • o ceapa
  • un morcov
  • cateva ciuperci
  • o cana de orez
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • crengi de cimbru
  • foi de dafin
  • boia dulce

Mod de preparare

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza se taie cotorul.

intre timp taiem ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, ciupercile le taiem marunt.

punem ceapa la calit, dupa care adaugam si morcovul, lasam putin sa se caleasca impreuna si adaugam si ciupercutele si lasam sa se inabuseasca bine, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, dupa ce am luat de pe foc, adaugam orezul.

dupa care trecem la operatiunea infasurat sarmale.

pe fundul oalei punem cateva crengute de cimbru, apoi cateva foi de varza si apoi sarmalutele, deasupra punem varza tocata marunt, peste care punem boia dulce si apa cat sa le acopere, bineinteles k se adauga apa de cate ori este nevoie.

Se tin la fiert cca 1.30 - 2 ore, la foc mic.

se servesc cu mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale de post cu soia

Postat de cristinutanicolita

Sarmale de post cu soia

Alegem foile de varza si, daca sunt prea sarate sau acre, le lăsăm în apa rece. Curățăm si spălăm legumele.  Soia o punem in apa fierbinte 15 min. Ceapa o tocam marunt,...

Citeste continuarea

Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post

Postat de simona72

Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post

Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se pun intr-o strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2010, 02:29
ce imi 'plac hmmmmmmmmmmm la nebunie
la 28.03.2010, 12:10
imi plac foarte mult sarmalele de post
la 28.03.2010, 15:22
si eu fac sarmale de post,numai ca eu mai adaug si bulgur,adica griu pisat mai mare ,da la mama de la tara.si da un gust si mai bun!
la 13.03.2011, 12:19
la 13.03.2011, 14:04
multumesc fetelor, janet cred si eu ca-i da un gust mai bun, eu n-am de unde sa iau asa ceva .......elena ms

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking