Ingrediente
- 800 g carne tocata porc
- 2 cepe
- 250 g kaizer
- 200 g orez
- 1 legatura patrunjel
- 2 oua
- 200 g bulion
- 1 folie de cuburi inghetate de supa de pui
- sare
- piper
- 300 g malai
- 100 g tarate
Mod de preparare
Spalam orezul si il lasam la inmuiat in apa calduta. Tocam kaizerul, ceapa si patrunjelul marunt.
Amestecam carnea cu orezul, kaizerul, ceapa, patrunjelul si ouale. Potrivim gustul de sare si piper si formam sarmalele.
Asezam sarmalele frumos in tava ( eu am folosit o tava de ceramica si 2 yena). Dezghetam un pic cuburile de supa, le amestecam cu bulionul si acoperim sarmalele. Daca mai este nevoie, adaugam apa. Dam la cuptor pentru circa 50 de minute si preparam mamaliga.
Punem apa cu sare si putin ulei in tuci. Cand clocoteste apa, dam focul mic si adaugam malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un tel. Lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam si taratele, la fel amestecand continuu. Dupa ce dau cateva clocote, oprim focul si lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi turnam in forme de tarta, intr-o tava sau in ce vrem noi J.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale despuiate pe pat de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|