Sarmale in foi de varza cu afumatura

Postat de CameliaComan in Porc
13 Dec 2015 | 3803 vizualizari
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmalele sunt nelipsite de pe masa romanilor, deci nu lipsesc nici de pe masa noastra. De obicei, de sarbatori se pregatesc aceste bunatati. Fie ca sunt in foi de vita sau foi de varza, cu carne de porc, vita, curcan sau alte umpluturi, intodeauna sunt preferatele mesenilor. Acesta este reteta mea de sarmale. De cate ori poftim la ele, nu mai asteptam sa vina sarbatorile. :)

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc+vita (amestec 60% carne porc+40% carne vita)
  • 2 verze murate medii
  • 250 g pasta de tomate
  • 70 g orez
  • 2 cepe medii
  • 1 lingurita boia dulce
  • 200 g kaizer afumat
  • 3 linguri tocatura de ardei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1 lingurita patrunjel uscat sau proaspat

Mod de preparare

Pentru inceput trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale. Curatam cele 2 cepe iar apoi le tocam marunt.  Intr-un vas punem carnea de porc. Adaugam ceapa tocata marunt, orezul, 1 lingurita de boia dulce, patrunjel, 3 linguri de tocataura de ardei (daca nu aveti puteti pune 2 linguri de pasta de tomate), sare si piper dupa gust. Amestecam bine compozitia.

Taiem cotorul celor 2 verze iar apoi desfacem foile de varza. Le clatim sub un jet de apa. Pentru impachetat eu folosesc 2 tehnici. Intindem o foaie de varza, taiem nervura mai groasa si punem in centrul foii cam o lingura de carne. Foile mai mari le vom taia pe jumatate. Indoim capetele iar apoi rulam. Aranjam capetele folosind degetul aratator. Mai puteti sa intindeti foaia de varza, puneti lingura de carne iar apoi rulati fara sa mai indoiti capetele. Introducem capetele cu degetul aratator. Tocam restul de varza ramasa si punem o parte din ea pe fundul oalei.

Punem cateva felii de kaizer si cateva foi de dafin. Asezam toate sarmalele intr-o oala inalta. Dupa ce am pus primul strat de sarmale, mai punem varza tocata deasupra,cateva felii de kaizer si foi de dafin. Punem si al doilea strat de sarmale. Acoperim totul cu restul de varza tocata, kaizer si cateva foi de dafin. Turnam apa amestecata cu pasta de tomate pana acoperim suprafata sarmalelelor. Punem oala la fiert aproximatix 3 ore la foc mic. Atunci cand apa scade completam cu apa calda.

Din cand in cand apucam oala de margini cu un prosop si o zgaltaim usor ca sa nu se prinda. Se serveste cu mamaliguta, smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Postat de lucy2002

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...

Citeste continuarea

Varza murata calita cu bulion

Postat de MotanLaOale

Varza murata calita cu bulion

Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. Se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine.  Se pune untura intr-o cratita si se topeste.   Se pun toate...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.12.2015, 12:07
Frumoasa prezentare , fata harnica si sigur sunt si foarte bune !!!
la 13.12.2015, 12:10
Ahaaa, aseară doar ne-ai amăgit cu poza şi acum vii şi ne "distrugi" cu preparatul. Fie, accept şi această lovitură, chit că sunt mâncat, că n-o mai fi mult până la Crăciun.
la 13.12.2015, 12:11
arata grozav!
la 13.12.2015, 12:13
Multumesc frumos Delia Te pup!
la 13.12.2015, 12:14
Daca vrei o portie de sarmalute pana la Craciun, ti-o ofer cu mare drag portiadelumina Multumesc!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking