Ingrediente
- 800 gr carne tocata de pui
- 200 gr kaiser tocat
- 1 ceapa
- 2 linguri de ulei
- boia dulce/iute
- sare
- piper negru macinat
- cimbru
- sfandoc macinat
- 1 lingura orez
- foi de dragavei mari
- rosii pasate
- bors
Mod de preparare
In uleiul incins punem la calit ceapa curatata, spalata si tocata fin. Cand s-a inmuiat, adaugam boiaua dulce si iute. Dam vasul jos si lasam ceapa sa se raceasca. Fierbem 10-12 minute orezul in putina apa cu sare, apoi il scurgem. Amestecam carnea de pui cu kaiserul dat prin masina de carne, orezul, ceapa, sare, piper, cimbru si sfandoc.
Pregatim foile de dragavei. Taiem cozile si tija groasa si le spalam bine. Punem la foc un vas cu putina apa cu putina sare si cand aceasta este fierbinte trecem pe rand foile de dragavei. Nu trebuie tinute mult pentru a nu se inmuia prea tare, ci doar introduse si scoase, sa se inmoaie doar atat cat sa poata fi rulate usor. Punem umplutura la marginea foii de dragavei si rulam, introducand capetele inauntru. Asezam sarmalele intr-un vas intr-un singur strat, adaugam rosiile si bors fiert separat cat sa acopere sarmalele. Dam vasul la cuptor pana se leaga sosul.
Servim sarmalele fierbinti cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din carne de pui in foi de dragavei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|