Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de simona72 in Slow Cooker
26 Sep 2015 | 2984 vizualizari
Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Intradevar, este cel mai simplu mod de a gati gustos si sanatos. De curand am achizitionat un slow cooker Crock-Pot 4,7 L si de atunci facem "cunostinta". Ne acomodam unul cu altul:)) si incercam retete. Prima reteta a fost un gulas, a iesit mortales, carne moale, frageda, gust divin....dar, s-a mancat asa de repede incat nu am mai avut timp de poze finale....Astazi, va aduc o reteta mai altfel de sarmale. Cum este toamna, cum sunt fan declarat dovleac placintar si cum am mai incercat si alte retete in care am combinat carnea cu dovleacul, am zis ca este ocazia ideala de a face niste sarmale din carne de vitel tanar in combinatie cu dovleac.

Ingrediente

  • foi de varza dulce pentru sarmale
  • pentru umplutura:
  • aproximativ 1 kg pulpa de vitel
  • 250-300 gr dovleac ras mare
  • 2 cepe albe
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml ulei de dovleac
  • sare ros de Himalaya cu chili dupa gust
  • 1 lingura piper proaspat macinat
  • 2 linguri concentrat de rosii(bulion)
  • 150 gr orez cu bobul lung
  • 2-3 linguri cimbru uscat
  • mai avem nevoie de:
  • 3 rosii mari, de gradina, taiate cuburi
  • varza ramasa de la sarmale, tocata fin
  • felii subtiri de dovleac
  • crengute de cimbru uscat
  • cateva ciupituri de sare roz de Himalaya
  • apa calda
  • 1 cana must(200-250 ml)

Mod de preparare

Foile de varza, dulce, eu le-am avut gata pregatite.

Pentru umplutura: carnea, spalata si curatata de pielite am maruntit-o la robotul de bucatarie sau puteti sa folositi masina de tocat carne. Docleacul l-am spalat, l-am sters cu prosop de bucatarie, am taiat o bucata din el, l-am curatat de coaja si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in ulei de floarea soarelui. Am amestecat carnea cu dovleacul ras, ceapa calita, sare, piper, cimbru, orezul spalat, concentrat de rosii. M-am folosit de maini pentru a amesteca foarte bine compozitia si am asezonat cu sare si piper dupa gust. Cu umplutura astfel pregatita am umplut foile de varza, dandu-le forma de sarmale.

Pentru asamblare: am asezat in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 l Digital, un strat de varza tocata fin, cateva cuburi de rosii, pudram cu sare, asezam cateva grengute de cimbru uscat, peste, un rand de sarmalute, peste sarmalute, felii de dovleac, alt strat de sarmalute, alte felii de dovleac, restul de rosii si deasupra restul de varza tocata. Pudram pentru ultima oara cu sare, asezam deasupra cateva crengute de cimbru uscat, Printre straturile asezate presarm si ulei de dovleac, iar restul il turnam deasupra. Turnam cana de must si apa calda cat sa se vada deasupra(nu le acoperim cu apa). Acoperim vasul cu capacul din dotare, selectam temperatura "High" si timpul de gatire de 6 ore. Dupa ce timpul a expirat, aparatul intra automat pe modul de mentinere la cald, deci nu avem motive de temere daca suntem plecati de acasa sau dormim. Se servesc sarmalutele calde, cu putina varza tocata, felii de dovleac si smanatna, daca va place. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Carne de vita cu sos picant la slow cooker Crock-Pot

Postat de Constelatialeu

Carne de vita cu sos picant la slow cooker Crock-Pot

Carnea de vita am taiat-o in bucatele potrivite, am presarat sare si chilli peste, apoi am pus tuciuletul pe foc cu uleiul si am adaugat bucatelele de carne, le-am calit cca 5-6 min, pana si-au...

Citeste continuarea

Impletitura cu ciocolata si alune de padure la slow cooker Crock-Pot

Postat de CulinaryRainbow

Impletitura cu ciocolata si alune de padure la slow cooker Crock-Pot

   Am amestecat untul topit, laptele și drojdia. Într-un castron încăpător am cernut făina peste care am adăugat amestecul de lapte și restul ingredientelor.  ...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 26.09.2015, 15:05
Arata superb!
la 26.09.2015, 15:09
Delicioase !!!
la 26.09.2015, 15:12
Mai ales ca sunt pregatite la "cioroi"
la 26.09.2015, 15:47
la 26.09.2015, 15:59
bune

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking