Sarmale, in foi de varza murata, ca-n Ardeal

Postat de vasimur in Mancaruri cu carne
25 Dec 2017 | 5079 vizualizari

  Sarmalele sunt delicioase și nelipsite de pe mesele românilor, de sărbători! Sarmaua este un preparat culinar din carne tocată (de obicei de porc, dar și de vită, oaie, pasăre sau chiar pește), amestecată cu orez și cu alte ingrediente, învelită în foi de varză (proaspătă sau acră - murată), de viță de vie, hrean sau ștevie etc. în formă de rulou. Se pot face sarmale și de post, înlocuind carnea din umplutură cu orez, ciuperci, soia, legume tocate, păsat de porumb, sau chiar cu bucățele de pâine.   Din ingredientele de mai jos am făcut 108 sarmale.   Rețetă românească.  

Inapoi la reteta

Comentarii (16)

la 25.12.2017, 21:54
la 25.12.2017, 21:59
Foarte bune!
la 25.12.2017, 22:04
Excelente!
la 25.12.2017, 22:09
la 25.12.2017, 22:27
Foarte bune!
la 25.12.2017, 22:44
Tare bune!
la 25.12.2017, 22:45
In Ardeal nu se pune si niste afumatura, o costita ceva, sa mananc si eu?
la 25.12.2017, 23:16
Clementina, se pune și afumătură, tocmai am specificat în rețetă!
la 25.12.2017, 23:21
Pai si eu de ce n-am vazut, cred ca mi s-o pupazat vazul si nu-mi mai functioneaza mirosul....
la 25.12.2017, 23:30
Delicioase!
la 25.12.2017, 23:51
Clementina, e cam greu de văzut într-o oală cu 108 sarmale...!
la 25.12.2017, 23:55
Pai asta ziceam si eu, ca au fost cam invizibile afumaturile.....
la 26.12.2017, 13:22
Cat imi plac
la 27.12.2017, 18:44
Ce frumoase le-ai facut, una si una!
la 27.12.2017, 20:41
Mulțumesc!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking