Sarmale in frunze de vita de vie, la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Postat de mihaelar63 in Multicooking
21 Iul 2021 | 3453 vizualizari
Sarmale in frunze de vita de vie, la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

 Sarmalele acestea sunt dintre toate preferatele mele. Frunzele fine si gustoase de vita de vie sunt usor de folosit pentru impachetarea sarmalelor si nu in ultimul rand delicioase. Preparaea la multicookerul Crock Pot cu gatire sub presiune mi-a usurat prepararea.

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata amestec porc + vita [ eu am avut de la animale de casa ]
  • 600 gr costita porc - afumata la lemn de fag
  • 200 gr slanina afumata - de casa
  • 150 ml ulei floarea soarelui
  • 500 ml bulion de rosii-de casa
  • 250 gr orez cu bobul mare
  • 5 cepe rosii mici
  • 3 linguri pireu tomate concentrat
  • 1 lingura rasa paprika dulce ungureasca de Seged
  • 1 lingura ardei iuti rosii macinati -conserva de casa
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 ardei iute verde
  • 1 legatura cimbru verde
  • 1 legatura marar verde
  • 50 -60 frunze vita de vie -fragede
  • 3 linguri otet
  • sare

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste Multicookerul Crock Pot cu gatire sub presiune.
  2. Ceapa se taie marunt si se pune la sotat .
  3. Adaugati dupa 2 minute orezul si il lasati sa se prajeasca pana devine sticlos.
  4. Prin operatiunea de prajire a orezului se sigileaza amidonul din interior si orezul nu va fi lipicios in preparat.
  5. Acum adugati slaninuta taiata cubulete marunte. Ea va elibera gustul bun de usor afumat.
  6. Sarati si adugati piureul de tomate, paprika, pasta de ardei iuti si sare.
  7. Se scoate amestecul intr-un bol incapator si se amesteca cu carnea tocata, piper si putin cimbru verde tocat.
  8. Daca amestecul va pare pra ferm, se poate pune putin bulion sau chiar apa. Acestea vor fi absorbite de catre orez.
  9. Ca sarmalele sa fie gustoase, nu faceti economie la ulei.
  10. Frunzele de vita de vie se oparesc in apa cu sare si otet .
  11. Se taie coditele de la frunze .
  12. Este suficient sa fie scufundate in lichidul ce clocoteste .
  13. Se impacheteaza amestecul de carne in frunzele de vita de vie .
  14. Pe fundul vasului Crock-pot se toarna putin ulei si se pune un rand de sarmale .
  15. Feliati costita afumata . Taiati rondele ardeiul iute .
  16. Se pun toate sarmalel in vas in straturi intercalate de  ardei iute verde cimbru , marar , bulion si costita afumata .
  17. Se toarna apa sa fie pana la nivelul sarmalelor .
  18. Se incheie cu verdeata , bulion si felii de costita .
  19.  Puneti capacul la vas si setati aparatul pe coacere timp de o ora si jumatate .
  20. Serviti sarmalele cu frunze de vita impreuna cu smantana sau iaurt grecesc .
  21. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in frunze de vita de vie, la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpa de miel cu piper rosu la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

Postat de mihaelar63

Pulpa de miel cu piper rosu la  Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

Pulpita de miel se spala si se curata cu atentie. Rasniti sau zdrobiti in mojar jumatate din boabele de piper rosu . Se freaca cu sare,  piper culamie si piper rosu...

Citeste continuarea

Supa crema de cartofi cu branza la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de simona72

Supa crema de cartofi cu branza la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In vasul aparatului se pun tacamul de pui, cartofii curatati de coaja si taiati in sferturi, apio taiat felii si morcovii taiati rondele. Se adauga 1,5 litri de apa, se pune capacul, inchide...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2021, 01:24
la 21.07.2021, 05:37
la 21.07.2021, 07:50
Îmi plac...
la 21.07.2021, 09:38
la 21.07.2021, 13:55
Mmm, fix pe gustul meu.

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking