Sarmale in frunze de vita - reteta de post

Postat de elucubratiiculinare in Mancaruri de post
27 Mar 2018 | 2905 vizualizari
Sarmale in frunze de vita - reteta de post

Ingrediente

  • frunze de vita de vie ~ 50 bucati
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceasca orez
  • o mana de stafide
  • 500 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • boia dulce/ iute

Mod de preparare

Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei. Ciupercile se curata si se toaca marunt, adaugandu-se peste ceapa. Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica si stafidele. Orezul se spala in cateva ape reci si se lasa sa se scurga, adaugandu-se si el in compozitie. Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce sau iute dupa preferinta.
Se umplu foile de vita cu compozitia de mai sus.
Intr-o cratita destul de inalta, punem un rand de foi de vita, dupa care aranjam sarmalele in cerc. Incercati sa le lipiti una de alta, sa nu ramana locuri libere, in felul acesta nu se vor desface.
Dupa ce terminam aranjarea sarmalelor, punem un strat de foi de vita. Adaugam sosul de rosii si 2 cani de apa.
Le dam la cuptor pentru minim 2 ore.

 Sunt delicioase, chiar si fara carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in frunze de vita - reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Falafel (chiftelute de naut) (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Falafel (chiftelute de naut) (reteta video)

  -acopera nautul cu apa si lasa-l la inmuiat peste  noapte. -pune intr-un mixer,chilli-coriandru-patrunjel-usturoi-bicarbonat de sodiu-sare-piper-ardei boia-chimen-si...

Citeste continuarea

Tabouleh a la Panacris

Postat de panacris

Tabouleh a la Panacris

Într-un vas se pun cerealele, apoi se adaugă cca. 125 ml apă rece, apoi se pun la fiert și se lasă cca. 5 minute după ce clocotesc. Apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2018, 09:06
Bune!
la 27.03.2018, 09:11
la 27.03.2018, 09:25
Îmi plac sarmalele în frunză de viță...!
la 27.03.2018, 10:08
la 27.03.2018, 10:46

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking