Sarmale in vas roman

Postat de Sim0naWorld in Porc
1 Apr 2012 | 6001 vizualizari
Sarmale in vas roman

Ingrediente

  • 1/2 buc.varza acra
  • 1/2 varza cruda
  • 0,6 kg carne tocata amestec
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceapa mica
  • bucati de slanina
  • suc de rosii
  • marar
  • condimente ptr sarmale
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • piper boabe

Mod de preparare

Pentru inceput am pregatit vasul roman: am umplut si capacul si vasul cu apa rece, pe care le`am lasat cca 1 ora.
Am pregatit compozitia: carnea tocata am amestecat`o cu ceapa tocata marunt, orezul, cimbrul, sarea, piperul si condimentele ptr sarmale. Am pus si un pic de apa, pentru a se lega compozitia. Am lasat cumpozitia sa se odihneasca. Intre timp am pregatit varza: am spalat`o, si am ales frunzele ptr sarmale. Am rulat sarmalele.

 Apa din vas am aruncat`o, am pus ulei si ramurelele de marar, apoi un rand de varza tocata si bucatile de slanina si piperul boabe. Am pus apoi un rand de sarmale, apoi iar varza. Deasupra am pus sucul de rosii si  1/2 cana de apa. 

 Am pus capacul si am dat la cuptor, la foc potrivit. Dupa 1 ora am marit un pic focul si am mai lasat inca 1 ora, apoi am luat capacul si am mai lasat 15-20 min.

 Sunt excelente cu mamaliga, smantana si ardei iute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman

Postat de mihaelar63

Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman

Varza se curata de cotor bine si se opareste in apa fierbinte cu otet, foi de dafin si sare. Rolul otetului in apa de oparire este ca va ajuta frunzele de varza sa fie usor elastice...

Citeste continuarea

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Postat de gurita_ta2005

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Se scoate cotorul de la varza murata si se scot cu grija foiile,se pun intr-un castron cu apa si se lasa cateva ore sau peste noapte. Ceapa se taie marunt si se pune la calit impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2012, 20:08
bune!
la 01.04.2012, 20:12
tare bune
la 01.04.2012, 20:15
la 01.04.2012, 20:20
Vaaaaaaaaaaaaaai Sim0 cu ce vii tu la ceas de seara
la 01.04.2012, 20:22

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking