Sarmale in vas roman

Postat de violeta30 in Mancaruri cu carne
30 Dec 2018 | 2660 vizualizari
Sarmale in vas roman

Se fac atat de bine ca nu ma mai despart de acest vas :))

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de porc
  • 200 gr carne tocata de vita
  • 1 cana de orez
  • 5 cepe
  • 1 morcov
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 ou
  • sare
  • condimente pentru sarmale de la Galeo
  • cimbru
  • piper
  • suc de rosii
  • 400 gr rosii in bulion
  • untura de porc
  • varza murata, cam 2-3 bucati
  • 2-3 felii subtiri de piept de porc
  • optional: afumatura de porc

Mod de preparare

Curatam ceapa si morcovul. Morcovul se razuie, iar ceapa se taie cubulete. Le calim in 2 linguri de untura, cand devin sticloase, adaugam o cescuta de apa. 

Spalam orezul si il punem peste ceapa, cand devine putin umflat adaugam rosiile in bulion si mai lasam la calit pana se "destrama" rosiile. Apoi lasam la racit.

Carnea tocata o vom combina si o amestecam bine, apoi o vom pune peste orezul racit. Adaugam sare/delikat, condimentele, patrunjelul, oul si amestecam bine.

Se taie cotorul verzelor si se vor scoate, apoi miezul il vom toca si il vom pune pe fundul vasului si vom adauga si cateva linguri de suc de rosii si o lingura de untura.

Din frunze vom face parti patrate cu care vom inveli carnea. Eu pun cate o lingura de carne la fiecare patratel de varza. Sarmalele astfel facute se vor aseza in vas si pe fiecare strat de sarmale vom pune suc de rosii.

Dupa ce vom termina de asezat sarmalele vom pune un strat de rosii in bulion, fasii de piept de porc si o lingura de untura si apa lasand liber in jur de 2 degete pana la buza vasului ca sa nu dea pe afara cand va fierbe . Punem capacul si vom introduce in cuptorul care a fost aprins atunci, altfel se va sparge vasul din cauza diferentelor de temperatura.

Se lasa la cuptor in jur de 2-3 ore. La final vom lasa 30 minute fara capac pentru a capata un strat rumen.

Se servesc cu mamaliguta.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman

Postat de mihaelar63

Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman

Varza se curata de cotor bine si se opareste in apa fierbinte cu otet, foi de dafin si sare. Rolul otetului in apa de oparire este ca va ajuta frunzele de varza sa fie usor elastice...

Citeste continuarea

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Postat de gurita_ta2005

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Se scoate cotorul de la varza murata si se scot cu grija foiile,se pun intr-un castron cu apa si se lasa cateva ore sau peste noapte. Ceapa se taie marunt si se pune la calit impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2018, 13:53
la 31.12.2018, 15:36
Bune!
la 31.12.2018, 15:45
foarte gustoase!
la 31.12.2018, 18:25
Foarte bune!
la 01.01.2019, 21:50
In vase de lut, sarmalele ies mereu foarte, foarte gustoase!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking