Varza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.
Orezul se spala si se lasa in apa rece 30 de minute.
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie.
Se adauga 2 linguri cu varf de pasta de tomate, sare, piper si se amesteca.
Se pune si orezul sa se umfle cateva minute amestecand bine.
Se lasa la racit.
Afumatura (scarita si costita) se taie felii.
Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa calita cu orezul rece si se amesteca bine.
Se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor.
Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalelor ( de preferinta mici ).
Se pune pe fundul vasului de la slow cooker Crock-Pot un strat de varza tocata si se pun sarmalele in cercuri concentrice (doar 2 randuri) si in mujloc se pun oase afumate.
Se pun felii de costita si se mai pune un strat de sarmale si oase afumate in mijloc.
Deasupra se pune un strat de varza tocata.
Din amestec mi-au iesit mai multe sarmale decat au incaput in vasul Crock Pot-ului pe care le-am pus intr-o cratita si le-am facut traditional.
Se face un amestec din 2 linguri pasta de tomate, apa si se toarna in vas pana acopera varza.
Se pune capacul si se seteaza pe "high" pentru 8 ore.
Dupa aceasta eu am pus vasul in cuptor pentru 30 minute.
Se consuma cu smantana, mamaliga si ardei iute daca va place si neaparat cu un pahar de vin bun.
Pofta Buna!