Sarmale la slow cooker Crock-Pot

Postat de MotanLaOale in Slow Cooker
23 Mai 2019 | 7297 vizualizari
Sarmale la slow cooker Crock-Pot

"Retete pentru mese in familie"

Ingrediente

  • 800 g carne tocata amestec
  • 3 verze murate
  • 3 cepe mari
  • 1 cana orez
  • 500 g scarita afumata
  • 200 g costita afumata
  • 300 g pasta de tomate
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Varza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.

Orezul se spala si se lasa in apa rece 30 de minute.

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie.

Se adauga 2 linguri cu varf de pasta de tomate, sare, piper si se amesteca.

Se pune si orezul sa se umfle cateva minute amestecand bine.

Se lasa la racit.

Afumatura (scarita si costita) se taie felii.

Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa calita cu orezul rece si se amesteca bine.

Se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor.

Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalelor ( de preferinta mici ).

Se pune pe fundul vasului de la slow cooker Crock-Pot un strat de varza tocata si se pun sarmalele in cercuri concentrice (doar 2 randuri) si in mujloc se pun oase afumate.

Se pun felii de costita si se mai pune un strat de sarmale si oase afumate in mijloc.

Deasupra se pune un strat de varza tocata.

Din amestec mi-au iesit mai multe sarmale decat au incaput in vasul Crock Pot-ului pe care le-am pus intr-o cratita si le-am facut traditional.

Se face un amestec din 2 linguri pasta de tomate, apa si se toarna in vas pana acopera varza.

Se pune capacul si se seteaza pe "high" pentru 8 ore.

Dupa aceasta eu am pus vasul in cuptor pentru 30 minute.

Se consuma cu smantana, mamaliga si ardei iute daca va place si neaparat cu un pahar de vin bun.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pulpa de curcan la slow cooker Crock-Pot

Postat de mirela0911

Pulpa de curcan la slow cooker Crock-Pot

Se spala pulpa de curcan, se sterge de apa si se taie in doua. Se presara condimentele pentru pui, sare si piper si se maseaza putin bucatile de carne. Se curata cartofii, ceapa si morcovul....

Citeste continuarea

Chiftelute marinate de pui la slow cooker-ul Crock-Pot 3.5 l Manual

Postat de Oana

Chiftelute marinate de pui la slow cooker-ul Crock-Pot 3.5 l Manual

Pregateste mai intai amestecul de carne. Marunteste intr-un mini-tocator morcovul, ceapa si usturoiul sau da-le pe razatoarea cu ochiuri mici. Pune legumele peste carne, adauga verdeata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2019, 14:56
la 23.05.2019, 19:59
Mmm...preferatele mele!
la 23.05.2019, 20:10
Multumesc
la 23.05.2019, 20:26
Ce-mi place sarmaua aia mai mare si maronie...
la 23.05.2019, 20:34
Ce pofta mi-ai facut!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking