Sarmale la tava

Postat de mihaelar63 in Porc
5 Feb 2015 | 6047 vizualizari
Sarmale la tava

Nu-mi place sa prepar sarmale de sarbatori . In anul in care m-am instrainat de Cluj , de dor am fost in vizita la 4 matusi si doua verisoare . Ce credeti cu ce insistau sa ma serveasca , bineinteles cu sarmale . Partea buna- am aflat cine le face mai bine . Bunica mea facea cele mai senzationale sarmale usor picante cu proportia carne / orez potrivita si copte la cuptor , usor uscate deasupra . Asa ca eu prepar sarmale cam la 2-3 sapatamani dupa Anul Nou Imi plac sarmalele coapte in oala de lut dar de data aceasta din motive de ...lipsa de timp le-am preparat la tava .Dispuse intr-un singur rand au iesit asa cum imi plac mie : frumos rumenite in mod egal .

Ingrediente

  • foi de varza murata
  • 700 gr carne tocata de porc
  • 250 gr orez
  • 150 gr slanina afumata
  • 200 gr muschi file afumat
  • 2 cepe mari galbene
  • 1 buc praz
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita pasta iute de ardei
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri pasta de Kapia cu telina http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • sare
  • pahar bulion
  • 100 ml ulei
  • cimbrisor verde

Mod de preparare

Frunzele se curata de nervuri . Se desareaza daca este nevoie .

Ceapa si prazul se curata , se toaca marunt si se prajesc in 50 ml ulei .

Adugati slaninuta taiata cuburi si lasati sa se prajeasca .

In continuare se pune orezul , se amesteca si se prajeste 2-3 minute pana devine sticlos .Sarati .

Urmeaza in amestec culoarea rosie : pasta de ardei , de rosii , pasta iute , boiaua si condimentele uscate : busuioc+ cimbru .

Trageti tigaia de pe foc si amestecati compozitia cu carnea tocata .

Se ia cate o foaie de varza acra , se pune cate o lingura de compozitie de carne si se ruleaza .

O tava se stropeste cu restul uleiului, se aseaza in ea sarmalele intercalate de catre feliute de muschiulet afumat .

Deasupra puteti toca fideluta  frunze de varza nefolosite .

Se pune apa in tava pana la nivelul de sus al sarmalelor .

Se toarna deasupra bulionul si se da la cuptor o ora .

In prima parte a coacerii folositi o alta tava drept capac sau infoliati in folie de aluminiu ..n a doua parte scoteti folia/ capacul si lasati sarmalele sa se rumeneasca .

Serviti sarmalele presarate cu cimbru verde  ,insotite de  smantana , iaurt sau hrean in otet .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce

Postat de gurita_ta2005

Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce

Se taie cotorul de la varza,se pune in apa clocotita la oparit,se lasa cateva minute. Foile de varza trebuie sa se desprinda usor(daca nu se desprind se mai lasa in apa clocotita). Ceapa se...

Citeste continuarea

Sarmale cu carne de vita si porc cu salvie

Postat de gurita_ta2005

Sarmale cu carne de vita si porc cu salvie

Varza daca este foarte sarata se lasa in apa rece timp de 4 ore.Se desface fiecare foaie de varza,se taie cotorul.Orezul se pune la calit in ulei de masline,impreuna cu morcovul ras si ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2015, 01:45
bune
la 05.02.2015, 07:58
Bune sărmăluțe ai făcut!
la 05.02.2015, 08:29
bune bune
la 05.02.2015, 08:37
super bune..
la 05.02.2015, 09:10
ce bune ar fi niste sarmalute pentru pranz,

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking