Ingrediente
- foi de varza pentru impachetat sarmale cca 240
- varza murata tocata cca 2 kg
- 2 sticle de 1 l amestec de rosii cu ardei
- 1/2 kg ceapa alba
- slanina afumata cca 1/2 kg
- piept de porc afumat cca 2 kg
- Umplutura
- 5 kg carne de porc tocata
- 1 si 1/2 kg ceapa alba
- 1 kg orez
- condimente pentru sarmale Delikat
- sare
- piper
Mod de preparare
Pentru ca este vara, am pus varza la murat, am oparit cca. 6 verze potrivite in apa cu sare, apoi le-am asezat intr-un butoias si am turnat saramura fierbinte si am lasat butoiul in bataia soarelui vreo 5 zile ( doar 2 zile au fost cu soare restul ploaie cu clabuci, dar si asa a iesit o varza tare gustoasa). Am pregatit foile de varza cca 240 si restul de varza l-am tocat. Apoi am pregatit umplutura. Am taiat marunt 2 kg de ceapa, 1/2 de kg l-am lasat sa-l amestec cu varza tocata si cu amestecul de rosii si ardei, restul de ceapa l-am pus la calit cu cca 200 ml ulei, apoi am adaugat orezul si am calit totul cca 20 min am adaugat condimentele de sarmale si putina sare, acest amestec l-am adaugat peste carnea tocata si am omogenizat, apoi am potrivit de sare si piper. Am impachetat foile de varza cu umplutura si am format sarmalele. Intr-un tuci am pus bucatele de slanina si piept afumat si le-am perpelit nitel cat sa-si schimba culoarea. Am luat un tuci incapator am asezat pe fundul tuciului varza tocata amestecata cu 1/2 kg ceapa si rosiile cu ardei, apoi bucatele de slanina si piept afumat, asezam circular sarmalele si deasupra punem restul de varza tocata, turnam apa cat sa fie de 2 degete deasupra. Punem tuciul pe pirostri facem focul mic si lasam sa fiarba cca 5-6 ore. Se pare ca gasca vesela a fost satisfacuta, doar un impediment a fost, s-au miscat cam in reluare la activitatile picnithlon......
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale la tuci pentru Picnithlon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|