Sarmale traditionale

Postat de DianaTrucmel in Porc
1 Dec 2018 | 3400 vizualizari
Sarmale traditionale

Reteta romaneasca

Ingrediente

  • Ingrediente pentru umplutura:
  •  Carne tocata (amestec porc-vita): 1kg
  •  Orez: 200g
  • Oua: 2
  •  Pasta rosii: 2 linguri
  •  Ceapa: 2 cepe potrivite
  • Cimbru: 1-2 lingurite
  • Sare/piper dupa gust
  • Delicat de pui: 1 lingura
  • Varza murata: 2 verze medii
  • In plus:
  • Costita afumata fara os/ sunculita taraneasca afumata
  •  Pasta rosii
  • Foi de dafin
  • Piper negru, boabe.

Mod de preparare

Intr-un bol incapator, se pune amestecul de carne tocata, dupa care se adauga orezul prefiert, amestecam compozitia, dupa care adaugam celelalte ingrediente ( sare, piper, delicat, pasta rosii, delicat, oua).
Se amesteca toate ingredientele cu orezul si carnea pana se incorporeaza suficient toate aromele.
Gustam pentru a ne asigura ca aceasta compozitie nu este prea sarata sau nesarata. Daca doriti sa fie mai aromate, mai adaugati din ingrediente, dupa gust.
Incepem prin a lua cate o foaie de varza murata, punem o lingura din compozitia pregatita in prealabil, apoi rulam. Atentie, nu trebuie lasate marginile desfacute, trebuie rulate cu atentie.
Dupa ce am terminat de impaturit toate sarmalele, luam o oala incapatoare, si asezam un prim strat de varza tocata, dupa care incepem prin a aseza sarmalele astfel: un strat de sarmale peste care imprastiem o lingura de pasta de rosii, piper boabe, foi de dafin si costita afumata cate 4 bucati taiate potrivit). Se repeta procedura la fiecare strat pana ajungem la final.
Dupa ce am terminat de asezat sarmalutele in oala, punem apa peste ele, cat sa le acopere, deoarece apa o sa se duca in tumpul fierberii si le punem la foc incet timp de 3 ore, pentru a fierbe suficient de bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale traditionale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Postat de simona72

Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Carnea pentru sarmale e buna sa aiba putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesi niste sarmale prea seci. Deci, carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se...

Citeste continuarea

Sarmale traditionale

Postat de MotanLaOale

Sarmale traditionale

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2018, 17:55
Se stie deja ca sarmalele sunt preferatele mele Oua nu am pus niciodata in compozitie
la 03.12.2018, 18:35
Imi plac mult sarmalele nici noi nu punem ou in sarmale
la 03.12.2018, 18:49
Alea "traditionale" nu au ou.
la 03.12.2018, 18:51
la 03.12.2018, 18:55
Motanel,am inteles ca sunt unele zone ale tarii in care se pune ou.Cred ca pentru ei sunt traditionale asa

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking