Sarmale traditionale

Postat de MotanLaOale in Porc
11 Mar 2022 | 4958 vizualizari
Sarmale traditionale

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 3 verze murate
  • 4 cepe mari
  • 1 cana orez
  • 500g pasata de rosii
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 700g scarita afumata
  • 400g costita afumata
  • foi dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.

Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore

 Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie.

Se adauga 3 linguri cu varf de pasta de tomate, sare, piper, se amesteca.

Se pune si orezul sa se umfle cateva minute.

Se pune la racit.

Afumatura (scarita) se taie felii si costita felii subtiri.

 Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa calita cu orezul rece si se amesteca bine.

Se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor.

 Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalelor ( de preferinta mici ).

 Se pune pe fundul unei cratite un strat de varza tocata si se pun sarmalele in cercuri concentrice (doar 3 randuri) si in mujloc se pune scarita afumata.

Se pun foile de dafin pe marginea cratitei.

Se pun felii de costita si se mai pune un strat de sarmale si oase afumate in mijloc.

Deasupra se pun felii de costita, se toarna pasata si se pune un strat de varza tocata pe toata suprafata.

 Se face un amestec din 1 lingura pasta de tomate si apa si se toarna in cratita pana acopera varza.

 Se pune cratita pe foc 90 de min la foc min agitand-o din cand in cand sa nu se prinda.

 Dupa aceasta se completeaza cu apa si se pune in cuptor la 180 de grade C cel putin 2 ore dupa care sunt gata.

 Se consuma cu smantana, mamaliga si ardei iute daca va place si neaparat cu un pahar de vin bun.

 Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale traditionale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Postat de simona72

Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Carnea pentru sarmale e buna sa aiba putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesi niste sarmale prea seci. Deci, carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se...

Citeste continuarea

Sarmale traditionale

Postat de DianaTrucmel

Sarmale traditionale

Intr-un bol incapator, se pune amestecul de carne tocata, dupa care se adauga orezul prefiert, amestecam compozitia, dupa care adaugam celelalte ingrediente ( sare, piper, delicat, pasta rosii,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2022, 14:57
la 11.03.2022, 15:24
Mie sa-mi dai coastele, uite la ele dragutele cum ma striga disperate
la 11.03.2022, 19:49
Bune!
la 11.03.2022, 20:45
la 12.03.2022, 09:18

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking