Ingrediente
- doua verze murate (lasate la desarat cu o zi inainte);
- un ciolan afumat;
- 1500 g pulpa de porc proaspata;
- 400 g gusa de porc afumata;
- 3 cepe;
- 100 g de orez;
- 2 oua;
- 6-7 linguri de bulion;
- o lingurita de cimbru;
- o lingurita de boia de ardei dulce;
- sare si piper dupa gust;
- 2 foi de dafin;
- 1-2 cani de apa, in functie de marimea cratitei folosite.
Mod de preparare
Se toaca pulpa si gusa de porc si ceapa (curatata si spalata). Peste ele se adauga: 100g orez (spalat), doua oua, doua linguri de bulion, o lingurita de cimbru, o lingurita de boia de ardei dulce, sare si piper, dupa gust. Se amesteca toate aceste ingrediente, apoi din compozitia obtinuta se ia cam cate o mana si se impacheteaza intr-o foaie de varza murata, taiata potrivit. Si tot asa pana se termina amestecul.
Varza care ramane se toaca si jumatate din ea se pune pe fundul unei cratite, peste care se pune putin piper, doua foi de dafin si doua linguri de bulion. Se pune ciolanul in mijlocul cratitei si se inconjoara cu sarmale. La final, acestea se invelesc cu cealalta parte de varza murata tocata si se adauga un pic de piper si 2-3 linguri de bulion, dupa preferinta. Deasupra se pun cateva foi de varza murata, cat sa acopere toata cratita, si se adauga 1-2 cani de apa, dupa necesitate.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se pune cratita la foc mic pana da in clocot, cat sa se imprastie bulionul printre sarmale, dupa care se baga la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|