Ingrediente
- 1,5 kg carne tocata amestec porc/vită
- 150 gr orez
- 150 ml ulei
- 2 verze de marime medii
- sare
- piper
- cimbru si
- marar verde
- suc de roșii
- 4 cepe
Mod de preparare
Tocam ceapa foarte fin.
Intr-o cratita în care am pus uleiul, adaugam ceapa si o calim pt 10 minute, amestecand usor. Dupa ce s-a calit, adaugam orezul inmuiat in prealabil în apa rece si scurs. Lasam la foc mic pt 3 minute si adaugam carnea tocata si condimentele sare piper boia si pasta de tomate 2 lg (eu am de casa facuta). Amestecam pt 3 minute, la foc mic. Luam de pe foc, adaugam cimbrul si mararul verde, asteptam sa se raceasca si trecem la asamblat sarmalutele.
Sarmalutele se fierb apoi la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|