Ingrediente
Ne sunt necesare:
- 1 kg de carne tocata de porc
- 2 oua
- 1 morcov
- 3-4 cepe mari
- 1 cescuta cu orez
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 200 ml bulion/suc de rosii
- condimente dupa gust: sare si piper
- pentru impaturit: foi de varza murata si/sau vita de vie
- un rasol de porc afumat
- optional, pentru servit: ardei iute, smantana
Mod de preparare
Ceapa tocata, se caleste in cateva linguri cu ulei.
Cand ceapa devine translucida, potrivim de gust cu sare si piper, adaugam sucul de rosii/bulionul, orezul, cele 2 oua si verdeata tocata marunt.
Continuam calirea inca 5-10 minute si adaugam carnea tocata.
Amestecam toate ingredientele, atat cat sa se obtina o compozitie omogena.
Din aceasta compozitie, umplem frunzele de varza/vita de vie (pregatite din timp).
Le asezam apoi intr-un vas pentru cuptor si adaugam printre sarmalute bucati de rasol afumat.
Deasupra sarmalutelor punem coditele de marar si patrunjel, umplem vasul cu apa atat cat sa le cuprinda si adaugam una-doua linguri cu suc de rosii.
Dam vasul la cuptor, la o temperatura potrivita, atat cat este necesar.
Se servesc calde! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|