Sarmalute cu carne de porc si cu mamaliguta

Postat de Lily_Musat in Mancaruri cu carne
24 Iun 2009 | 22559 vizualizari
Sarmalute cu carne de porc si cu mamaliguta

Ingrediente

  • 1,5 kg varza acra
  • 1 kg carne de porc tocata
  • 100 gr. Orez
  • 100 ml apa
  • 2 cepe mari
  • 10 boabe de piper
  • 1 lingurita piper macinat
  • 2 foi de dafin
  • 1 legatura de marar
  • 2-3 linguri de ulei pentru calit ceapa
  • sare
  • bulion 4 linguri
  • 7 rosii decojite
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Tocam carnea de porc. Calim ceapa.Pregatim varza murata, pe care o clatim in apa.Punem orezul la inmuiat in apa calduta si scurgem apa.Amestecam carnea cu ceapa si cu orezul, punem putin sare si piper macinat. Amestecam bine bine... Pe un tocator de lemn punem foaia de varza si car nita preparata. Rulam .... 48 sarmale mi-au iesit...mari!!! Tocam varza sa punem pe fundul la cratita si deasupra (capac). Punem pe fundul la cratita varza murata si incepem sa aranjam sarmalutele. Punem 2 foi de dafin. Dupa ce am pus toate sarmalutele punem bulionul peste ele. Punem si sucul de rosii. Punem varza deasupra si apoi punem apa fiarta.Atata apa cat sa depaseasca sarmalele cu 2 degete. Punem piper boabe si lasam sa fiarba 1:30 min la foc mic,mic pe aragaz.

Dupa ce au fiert sarmalutele oprim focul la aragaz si incingem cuptorul la 200 grade. Punem marar si dam la cuptor pentru 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de porc si cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute

Postat de Oana

Sarmalute

Carnea tocata trebuie sa fie de porc, pulpa cu foarte putina grasime si in nici un caz amestecata cu vita. Orientativ, la 1 kg de carne tocata punem o ceapa mare taiata cubulete fine, o mana mare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2009, 15:00
Foarte frumos, asa se mananca. Cu mamaliguta !!! Si cu marar deasupra, suuper ideea. Ca o prajitura dodoloata.
la 25.06.2009, 13:07
Ai si farfurii ca ale mele !!!
la 26.06.2009, 02:49
Cele mai proaste farfurii Dany. Curge din ele, sunt strambe .
Dar ce conteaza daca bucatareasa este buna . Te pup
la 07.07.2009, 00:12
Bravo Lily! Super arata sarmalutele cu mamaliguta Dai si un ardei iute murat??
la 21.12.2009, 05:24
bv Lily arata foarte bine

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking