Sarmalute in dovleac

Postat de Valclaudia in Porc
9 Noi 2014 | 6472 vizualizari
Sarmalute in dovleac

Ingrediente

  • cca 700 gr. carne toccata cu grasime (de porc),
  • 100 gr. orez,
  • afumatura, cateva feliute de prosciutto,
  • 3-4 linguri de ulei,
  • 2 cepe potrivite,
  • 2 ardei colorati pentru tocat,
  • 2-3 ardei mici colorati pentru umplut,
  • 1 varza murata,
  • 1/2 varza proaspata (mica, pentru tocat),
  • sare,
  • piper,
  • cimbru uscat (dupa gust),
  • 1 ou mare de casa,
  • 2-3 boabe de ienibahar,
  • 1 lingurita de boia dulce,
  • 2 foi de dafin,
  • cate o crenguta uscata de marar si cimbru,
  • 1/2 cutie rosii pasate,
  • 1 dovleac placintar mare,
  • verdeata tocata.

Mod de preparare

Ceapa curatata de coaja si spalata se caleste in ulei impreuna cu ardeiul taiat bucatele.

Adaugam orezul clatit in apa rece, calim 2-3 minute. Lasam la racorit, apoi punem amestecul peste carnea toccata de porc.. Adaugam sare, piper, cimbru dupa gust,1 ou, 2 linguri pasta de ardei,boia dulce.

Desfacem foile de varza murata, indepartam nervura groasa, apoi punem cate o lingura de amestec si formam sarmalutele. Eu am umplut pentru diversitatea gustului si 3 ardei cu amestec de carne.

Dovleacul se spala, se taie capacul, se scobeste de miez si seminte. Se indeparteaza si o parte din pulpa, sa devina mai incapator. Totusi, trebuie sa mai ramana un perete de  cca doua degete grosime.

Asezam dovleacul in tava, pe fundul lui punem crengutele de marar si cimbru, apoi punem un strat de varza proaspata tocata, apoi un strat se sarmalute,din loc in loc vom aseza bucatele de afumatura si feliute de prosciutto taiate bucati,ardeii umpluti,apoi din nou varza tocata, ultimul strat va fi cel de varza. Printre sarmalute asezam foile de dafin si bobitele de ienibahar. Turnam deasupra rosiile pasate.

Peste sarmalute punem apa cat sa acopere tot continutul din dovleac, punem capacul dovleacului,apoi dam dam tava la cuptor,  la temperatura potrivita (175 grade) pentru 3ore

Oprim cuptorul, lasam sa stea la caldura 30 minute. Inainte de servire presaram verdeata tocata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sarmalute cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 5,7 L

Postat de Bucataras

Sarmalute cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 5,7 L

  Amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper; Taie foile de varza pe...

Citeste continuarea

Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

Postat de CramaHaiducilor

Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

Se opareste frunza de vita de vie Se face amestecul de pasat cu orez si carne Se impacheteaza compozitia in frunza de vita-de-vie Se spala mararul si cimbrul si se aseaja pe fundul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2014, 08:38
bune bune
la 09.11.2014, 08:50
Bravo Clau!! Sunt minunate ...si eu le-am facut!!
la 09.11.2014, 08:56
O bunatate de sarmalute!
la 09.11.2014, 09:06
wooow! super
la 09.11.2014, 09:29

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking