CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!

Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

Postat de CramaHaiducilor in Mancaruri cu carne
28 Sep 2012 | 12065 vizualizari
Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

Aceasta reteta este una autentic romaneasca, insa putine localuri mai pastreaza traditia de a firbe sarmalele in dovleac. Motivul pentru care noi mai practicam inca acest obicei este simplu, traditia este sfanta la Crama Haiducilor si gustul autentic romanesc este nepretuit. Va poftim pe toti la mese Sa servim bucate alese Vinul sa-l bem din ulcior LA CRAMA HAIDUCILOR!

Ingrediente

  • · Foi de vita-de-vie
  • · Pasat – orez
  • · Carne dupa caz: porc – vita – oaie – pui
  • · Ciolan afumat, coaste afumate, calbas de porc afumat
  • · Cimbru, marar - pe fundul dovleacului

Mod de preparare

Se opareste frunza de vita de vie

Se face amestecul de pasat cu orez si carne

Se impacheteaza compozitia in frunza de vita-de-vie

Se spala mararul si cimbrul si se aseaja pe fundul dovleacului – oalei de lut, pe urma se pune slanina, daca nu este facuta pentru cei ce nu mananca porc, pentru a da savoare preparatului si a nu se arde.

Se aseaza sarmalutele si la fiecare doua randuri se aseaza coaste, calbas, ciolan.

Se fierb cu zer de oaie pentru a le fragezi si a avea gustul placut. Pentru a proteja preparatul se face un palanet din frunza de varza cu tarate de grau.

Se introduce in cuptor, unde s-a facut focul cu lemne de esenta tare. Dupa ce s-au consumat lemnele si s-a imprastiat jarul iar cuptorul este incins se introduce dovleacul – oala de lut si se lasa la copt 3-4 ore.

Dupa 3-4 ore se scoate din cuptor cu un stergar de canepa tesut la razboi.

Se serveste cu smantana sau iaurt, pita de casa, ardei iute, coaste, ciolan si calbas, toate afumate.

Se incepe masa cu vestita palinca – adica tuica de prune de pe Somes – cu siguranta cea mai buna tuica – palinca, din Romania.

Se infuleca cu pofta, iar dupa se stinge cu o carafa de vin alb -  sec sau demisec, din Transilvania.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Retete similare

Ardei umpluti

Postat de Geanina87

Ardei umpluti

Spalam ardeii, decupam capacele, scoatem semintele, spalam si pe interior, dupa care ii punem la scurs pe hartie absorbanta. Tocam marunt cele doua cepe si le prajim in ulei, adaugam morcovul...

Citeste continuarea

Fasole verde cu ciocănele de pui la Multicooker

Postat de panacris

Fasole verde cu ciocănele de pui la Multicooker

Multicooker-ul se conectează la sursa de curent, se apasă tasta Meniu, apoi se programează FRY pentr cca. 10 minute,se adaugă uleiul de rapiță și șase  ciocănelele curățate și...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 28.09.2012, 19:25
O minunatie.Bravo...
la 28.09.2012, 19:32
Tare as gusta si din sarmale , dar si din dovleac!
Bine ai venit!
la 28.09.2012, 20:25
Bune bune
la 28.09.2012, 20:56
interesant..
la 28.09.2012, 20:57
Minunate!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking