Sarmalute cu carne de porc si afumatura

Postat de claudiaO in Porc
13 Noi 2014 | 4664 vizualizari
Sarmalute cu carne de porc si afumatura

Sarmalutele...nu cred ca mai au nevoie de nici o prezentare...sunt sarmalute si atat! Vorba sotului meu...sarmalele ...nu au cum sa nu fie bune :))

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc - pulpa -tocata
  • 1 bucata de cca 500 gr coasta afumata
  • 2 verze murate
  • 2 cepe mari
  • 100 ml ulei
  • 200 gr orez
  • 2-3 lingurite cimbru
  • sare
  • piper
  • 200 gr pasta de tomate
  • 2 crengute de marar uscat

Mod de preparare

Crnea am ales-o de la piata bucata si mi-au tocat-o pe loc.

Varza o clatim putin in apa rece si alegem frunzele.

Curatam ceapa si o punem la calit in ulei incins pana devine translucida; adaugam orezul spalat in cateva ape si punem o jumatate de cana cu apa peste el ca sa se inmoaie. Adaugam piper, cimbru si sare dupa gust. Dupa ce s-a inmuiat si orezul ,lasam putin la racit si amestecam cu carnea tocata- omogenizam bine si ne apucam de impachetat sarmalutele.

Luam o frunza de varza, daca e prea mare o taiam in doua- trei, punem o manuta de compozitie de carne cu orez si infasuram bine.Procedam la fel pana terminam toata compozita de carne.

Intr-o cratita incapatoare asezam pe fund foi de varza, sau varza tocata, punem crengutele de marar si cateva bucatele de costita,apoi asezam la rand sarmalutele formate; presaram putin cimbru,mai punem cateva pucatele de costita si continuam cu randul 2. Dupa ce am terminat de asezat toate sarmalutele acoperim cu varza tocata marunt, mai presaram cimbru si puenm pasta de tomate diluata in cca 300-400 ml apa. Punem la cuptor la foc mic pt cca 3 ore. Verificam din cand in cand daca mai are apa si spre sfarsitul timpului incercam daca s-au fiert in (in interior si varza).

Servim cu pofta cu o mamaliguta sau fara si cu samntana...sau fara :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de porc si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sarmalute traditionale moldovenesti

Postat de momo121

Sarmalute traditionale moldovenesti

Pentru inceput punem carnea tocata intr-un lighean. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem cat mai marunt, apoi o punem peste carne.  Orezul il spalam in apa rece de 2-3 ori si il punem...

Citeste continuarea

Sarmalute cu afumatura

Postat de Dya

Sarmalute cu afumatura

Ceapa tocata, se caleste in cateva linguri cu ulei. Cand ceapa devine translucida,  potrivim de gust cu sare si piper, adaugam sucul de rosii/bulionul, orezul, cele 2 oua si verdeata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2014, 10:02
Bune
la 13.11.2014, 10:04
la 13.11.2014, 11:00
Tare bune-s!
la 13.11.2014, 11:44
bune bune
la 13.11.2014, 12:56
Asta este si la mine-n meniu

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking