Sărmăluţe cu varză proaspătă şi afumătură

Postat de diaconta in Porc
7 Mai 2014 | 6131 vizualizari
Sărmăluţe cu varză  proaspătă şi afumătură

De departe sarmalele cu varza proaspătă,sunt preferatele mele.Imi plac mai ales după ce s-au răcit.Au fost perioade când le făceam săptămânal şi tot pofteam la ele.Sarmalele întotdeauna mă vor duce cu gândul la mama mea,pentru că ea face cele mai bune sarmale.

Ingrediente

  • 2 capaţâni de varza proaspata(1,8 kg)
  • 750 gr carne de porc
  • 250 gr orez
  • 1 morcov
  • 2 buc ceapa uscata
  • O legatura marar
  • 300 gr afumatura (kaiser)
  • ulei
  • Sare,piper,boia, cimbru uscat
  • Aproximativ 250 ml suc de rosii

Mod de preparare

Am pus apa la fiert cu putina sare.In apa clocotita am oparit frunzele de varza doar atât cat sa se înmoaie putin.

Morcovul l-am curatat si l-am razuit.

Carnea de porc am tocat-o.Daca nu sunteti la dieta,e de preferat o carne care are putina grasime.

Ceapa am taiat-o marunt si am prajit-o cu putin ulei.Am adaugat apoi morcovul ras,carnea si orezul. Se lasa pe foc aprox.5 minute,amestecand sa nu se lege de cratita.

Am condimentat cu sare,boia,piper si apoi am pus mararul tocat marunt.

La noi e obligatoriu sa fie mult marar verde la aceste sarmale.

Eeeeiiii acum vine partea care necesita ceva pricepere,înfăşurarea sarmalelor.La noi în casa ,mama este specialista,dar si eu ma descurc binisor,chiar de nu-mi ies asa mititele.

Am pus  putina compozitie pe fiecare frunza de varza si am rulat-o având grija sa introduc capetele în interior ca sa nu iasa compozitia.

Frunzele mai mari se rup în doua.

Sarmalutele vor iesi mai mari sau mai mici în funcţie de iscusinţa bucataresei.

Mie nu-mi ies nici asa mari încât sa le leg cu aţa,dar nici foarte mici.

Pentru fiert ,noi folosim neaparat oala de lut si le fierbem în cuptor.

Vor avea un gust minunat astfel.

Pe fundul oalei am pus cotoarele de la frunzele de varza,putin cimbru uscat si marar,apoi am asezat straturi alternative de sarmale si bucati de afumatura.

Deasupra am încheiat cu un strat de varza taiata marunt.

Am amestecat o cantitate de apa suficienta cat sa acopere sarmalele cu sare si suc de rosii.Am pus-o peste sarmale,am acoperit oala cu capacul si am pus la cuptor la foc mic,cam 150 de grade sunt suficiente.

Sarmalele cu varza proaspata fierb destul de repede,cam o ora a fost suficient.

Va trebui sa verificati când suntaproape fierte,dupa care se stinge focul si se mai lasa în cuptor,ele înca vor mai fierbe,oala fiind fierbinte.

Nu trebuie fierte prea mult,altfel vom avea varza á la Cluj,nu sarmale.

 Se pot servi cu smântâna dar  eu le prefer reci si fara smântâna.

 

 

 

S-aveţi poftă!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluţe cu varză proaspătă şi afumătură" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute in dovleac

Postat de Valclaudia

Sarmalute in dovleac

Ceapa curatata de coaja si spalata se caleste in ulei impreuna cu ardeiul taiat bucatele. Adaugam orezul clatit in apa rece, calim 2-3 minute. Lasam la racorit, apoi punem amestecul peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2014, 22:31
pentru asa bunatate ma inscriu si la 2 noaptea bravo! arata superb!!
la 07.05.2014, 22:32
Vai ce as papa o sarmaluta
la 07.05.2014, 22:41
bune rau
la 07.05.2014, 22:48
am si eu cateva sarmalute de la mama ... asta-i norocul meu ca altfel ameteam pe aici! grozave sarmalutele
la 07.05.2014, 22:58
eu nu am mai mancat sarmale de la Craciun si tare mi-ai facut pofta Arata grozav de bine

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking