Sarmalute dietetice cu carne de pui

Postat de susu in Pui
10 Feb 2015 | 8507 vizualizari
Sarmalute dietetice cu carne de pui

foarte bune, speciale pentru cei care mananca sanatos sau de regim

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de pui (poate fi si din amestec nu doar din piept)
  • 1 cescuta de orez
  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov mic
  • 1 albitura mica
  • 2 legaturi de marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • pentru foi putem folosi varza murata, vita de vie sau varza dulce oparita cu bors
  • pasta de tomate
  • foi de dafin
  • marar uscat
  • cimbru
  • 1 ardei capia rosu (facultativ)
  • 1 cescuta de apa iarta

Mod de preparare

Tocam ceapa marunt, morcovul si albitura le radem fin dupa care le calim pe rand. Punem si orezul, condimentele si apoi carnea. Am folosit 1 lgt curry, 1 lgt boia, cimbru, vegeta, sare, etc. Punem 3-4 linguri de tomate si verdeata tocata. Punem si apa, amestecam bine, gustam si potrivim de sare. Daca varza e prea sarata se tine in apa la desarat. Taiem nervura frunzelor si impaturim sarmalele. Asezam intr-o oala mare un rand de varza tocata marunt, piper boabe, foi de dafin, crengute de marar uscat, verdeata apoi un rand de sarmale, iarasi varza si condimente dupa care invelim sarmalele cu 2-3 foi mari de varza ca sa nu se arda deasupra.

Facem un sos : macinam sau tocam fin putin morcov, ceapa si ardei, le calim, adaugam boia, roasii, verdeata si stingem cu apa fiarta. Punem sosul in oala si mai adaugam apa fiarta cat sa acopere sarmalele.

Dam la cuptor pana se rumenesc frumoas deasupra. Le putem face si in foi de vita si le servim cu smantana. Puteti pune ardei si la compozitia de carne, eu am pus doar la sos. Deasemenea mai fac umplutura si cu ciuperci, dupa ce le toc marunt, le calesc pana scade apa si apoi le adaug la carne. Daca doriti sa fie putin mai grase puteti pune niste afumatura printre sarmale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute dietetice cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulou din piept de pui cu umplutura de ciuperci

Postat de simona72

Rulou din piept de pui cu umplutura de ciuperci

Pieptul de pui se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se taie din bucata de piept de pui in asa fel incat sa obtinem o bucata mare si subtire. Cu un cutit cu lama mare si lunga se taie o...

Citeste continuarea

Pulpe cu cartofi la cuptor

Postat de oanapl

Pulpe cu cartofi la cuptor

Pulpele trebuie scoase din frigider cu măcar o oră înainte de coacere astfel încât să aibă timp să se încălzească un pic. Se pune cuptorul la încins la 220 C...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2015, 16:15
sarmalele imi plac mult,in orice combinatie
la 10.02.2015, 21:34
Buneee... Ce este albitura?
la 10.02.2015, 23:39
la 11.02.2015, 07:32
Rocsi albitura este pastarnacul sau patrunjelul, asta daca ai sau vrei sa folosesti, putem folosi si alte legume, eu le mai fac si cu ciuperci. Dupa ce am calit separat 1/2 kg de ciuperci pana a scazut zeama le adaug la compozitia de carne.
la 11.02.2015, 20:35
Aha..Nu stiam ce este de asta am intrebat

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking