Sarmalute din carne de manzat in foi de stevie

Postat de silvi0ara in Vita
15 Apr 2010 | 4542 vizualizari
Sarmalute din carne de manzat in foi de stevie

Ingrediente

  • 1kg carne de manzat  
  • 2 linguri orez  
  • 2 legaturi ceapa verde  
  • 1 legatura marar verde  
  • 1 legatura patrunjel verde  
  • 2 oua  
  • 1 lingura pesmet  
  • 1 lingura pasta de tomate  
  • 4 legaturi foi de stevie  
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala foile de stevie si se oparesc in apa clocotita cu sare 3-4 secunde,apoi se scufunda imediat in apa rece pentru a-si pastra culoare verde.Apoi se indeparteaza cu grija nervurile mai groase.

Carnea tocata se amesteca bine cu orezul, ceapa,verdeata, pesmetul,ouale,pasta de tomate si condimentele care va plac.

Se pune cate o lingurita de compozitie in frunza de stevie si se ruleaza de la cotor spre varf, impaturind ca la sarmalele in frunza de vita.Intr-o cratita se pune pe fudul ei cateva frunze de stevie,apoi se aseaza sarmalutele in forma circulara.Vasul cu sarmale se umple cu sosul preparat din apa, si pasta de tomate(sau suc de rosii) pana se umple, se condimenteaza dupa gust si se lasa la fiert la foc mic cca 60 minute, se completeaza cu apa daca mai trebuie.

Se servesc cu smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute din carne de manzat in foi de stevie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancarica taraneasca cu carne de vita

Postat de oanapl

Mancarica taraneasca cu carne de vita

Speli carnea, o fasonezi, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă cu sare. Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Toci ceapa...

Citeste continuarea

Limba de vita cu masline- la Crockpot

Postat de Oana

Limba de vita cu masline- la Crockpot

puneti pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa, sare si 2 linguri cu otet cand apa incepe sa fiarba adaugati limba de vita spalata si acoperiti oala cu un capac...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2010, 13:41
super silvioara ce bine arata grozav nota 11 si 5 furci mari si late
la 15.04.2010, 13:42
vad ca inca nu se poate cu furculitetele dar cand se rezolva le ai cu siguranta de la mine
la 15.04.2010, 14:58
Multumes Nadia73.Sa sti ca au iesit tare bune.
la 15.04.2010, 15:32
Fetelor, furculite apar doar dupa ce reteta este moderata si aprobata Mai, nu stiam trucul cu bagatul frunzelor oparite in apa rece! imi place ca au ramas frunzele asa verzi Arata foarte bine sarmalutele tale! sa incerci sa pui bors in loc de apa, cand le fierbi
la 15.04.2010, 17:53
unde sunt sarmaluteeee.......hop si eu!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking