Ciorbita de perisoare din carne de manzat

Postat de FlaviaD in Ciorbe
20 Sep 2013 | 3185 vizualizari
Ciorbita de perisoare din carne de manzat

Aveam asa o pofta de o ciorbita buna si aromata si cum preferata mea este ciorba de perisoare, nu se putea sa nu-mi incant papilele gustative. Cum traversam un anotimp ceva mai rece, e numai buna o ciorbita gustoasa si plina de vitamine care sa ne puna sangele in miscare si sa ne pregateasca pentru iarna. Si cum cosul este plin acum cu de toate, am dorit ca ciorbita mea de perisoare sa fie cat mai plina de arome si de culori.

Ingrediente

  • -500 g carne tocata de manzat
  • -1 legatura patrunjel
  • -1 legatura leustean
  • -1 legatura loboda
  • -frunze de la o telina
  • -100 g orez
  • -1 ardei capia
  • -3 cepe marisoare
  • -3-4 ardei iuti
  • -2 oua
  • -3 rosii mari coapte bine
  • -2 morcovi
  • -100 g pastai fasole verde
  • -condimente (sare, piper alb, maghiran)
  • -3 litri de apa
  • - 1 cana mare de bors

Mod de preparare

Mai intai am pus apa sa fiarba intr-o oala incapatoare si in ea am taiat niste rosii foarte bine coapte, dar decojite inainte.

Urmatorul pas a fost sa pun orezul la fiert intr-o craticioara, mai exact am pus la prefiert 150 de grame de orez pe care l-am lasat doar pana ce apa a dat in clocot. Apoi l-am spalat intr-un jet de apa rece si jumatate din el l-am transferat in castronul in care urma sa pregatesc amestecul pentru perisoare.

Pentru amestecul pentru perisoare am avut nevoie de ceapa, morcov, oua, patrunjel proaspat, condimente si bine-inteles, carnea tocata. Am tocat ceapa, patrunjelul l-am taiat fin, iar un morcov l-am dat o parte pe razatoarea cu ochiuri mici, iar celalalt pe cea cu ochiuri mari. Pentru perisoare am folosit doar morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Am amestecat carnea tocata cu morcovul ras pe ochiuri mici, impreuna cu jumatatea din cantitatea de ceapa si patrunjelul taiat fin, cu jumatate din cantitatea de orez prefiert, cu cele doua oua si cu condimente.. Drept condimente am folosit doar sare, piper alb si maghiran.

Am taiat cubulete ardeiul capia si o mana de pastai de fasole verde si impreuna cu morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari si ceapa le-am dat drumul in oala. Ca sa obtin perisoare, am format bilute modeland cu mana cam jumatate de lingura de compozitie.

Le-am dat drumul in oala alaturi de jumatate din cantitatea de orez prefiert. Am potrivit dupa gust cu sare grunjoasa si piper alb, de asemenea am adaugat ardeiul iute.

Am lasat pana au fiert perisoarele, aproximativ 20 de minute la foc mic, pana ce si-au schimbat culoarea. In acest moment am adaugat si legumele, am adaugat o cana de bors natural si am mai lasat la foc mic inca 10 minute pana a dat in clocot.

Intre timp am pregatit zarzavaturile: am taiat fin patrunjelul, frunzele proaspete de telina cu tot cu tija, leusteanul si loboda. Am adaugat zarzavaturile, am oprit focul si am acoperit cu un cap. Am urmarit ca legumele sa nu fie foarte fierte si golite de nutrienti, iar verdeata sa ramana cruda si sa-si pastreze forma si aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de perisoare din carne de manzat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba din legume de vara dreasa cu iaurt

Postat de merisor67

Ciorba din legume de vara dreasa cu iaurt

Curățăm păstăile de fasole de capete, le spălăm bine în apă rece și le rupem în două. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori. Curățăm morcovul, păstârnacul și...

Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu tarhon

Postat de MotanLaOale

Ciorba de cartofi cu tarhon

Se curata legumele si se taie marunt. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovul, patrunjelul si telina si se calesc 3-4 minute. Se presara vegeta, piper, se adauga apa si se fierbe 15-20...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2013, 22:05
Maine sa stii ca vin la o ciobita din asta buna
la 20.09.2013, 22:19
prea bun
la 20.09.2013, 22:29
buna ciorbitza
la 21.09.2013, 00:06
la 21.09.2013, 00:10

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking