Ingrediente
- 1 Kg carne tocata de vitel
- 4 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi verzi
- 1 radacina de telina mica
- 1 cescuta de orez
- 1 varf lingurita cimbru
- 1 varf lingurita piper macinat
- 3 linguri suc de rosii
- 1 lingurita tarhon
- 3 L apa
- 1/2 lingura sare
- 2 oua
Mod de preparare
Am trecut carnea prin masina de tocat, am trecut si 2 cepe si le-am amestecat. Am asezonat cu putin cimbru, sare si piper si am lasat la odihnit pana am fiert zarzavatul.
Am pus o oala cu apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am pus legumele tocate, putina sare si am acoperit. Am lasat cam 30 de minute dupa care am amestecat carnea tocata cu cele doua oua si am inceput sa fac perisoarele pe care le-am scufundat in apa cu legume. Am adaugat si orezul. Fiind carnea cruda au fiert repede la foc mediu cam in 30 de minute apoi am pus sucul de rosii si am mai lasat 10 minute, dupa care am ridicat de pe foc si am pus tarhonul. Am acoperit oala pentru a se infuza bine tarhonul. Foarte placuta aroma acestuia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de vitel , cu mult tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|