Sarmalute in cuib
Postat de vasimur in Porc 21 Feb 2019 | 4120 vizualizari
Făcea bunica mea niște "cuiburi" de câte 5 sarmale, în foi de varză murată, de se topeau în gură, nu alta! De fiecare dată când cocea pâine în cuptorul din tindă, făcea și sarmale într-un vas mare de lut pe care-l lăsa să forfotească până a doua zi. Secretul era că făcea compoziții diferite pentru cele 5 umpluturi, ceea ce le făcea speciale. Folosea diferite feluri de carne (de porc, pasăre, vită, pastramă, chiar și slănină) inclusiv hribi uscați pe lespede și nu pot să vă spun cât de bune erau! Neavând atât de multe ingrediente la dispoziție, mi-am propus să fac o rețetă simplificată de sarmale în cuib, folosind aceeași compoziție pentru toate sarmalele. Și așa sunt excelente!
Din ingredientele de mai jos am făcut 15 cuiburi de sarmale.
Inapoi la reteta
|