Sărmăluțe in foi de ștevie

Postat de Bunica in Mancaruri cu carne
6 Mai 2015 | 3903 vizualizari
Sărmăluțe in foi de ștevie

Nu se putea să treacă ștevia fără să fac sărmăluțe țn foi de ștevie. Au ieșit o bunătate!

Ingrediente

  • 25-30 foi de ștevie mai mari
  • 300 g carne tocată amestec porc -vită
  • 50 g orez
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 vf linguriță condimente a la Bunica
  • 200 ml borș
  • 2 linguri suc de roșii

Mod de preparare

Pentru inceput pregătește foile de ștevie. 

Curăță foile de codițe, spală fiecare foaie în parte și pune-le într-un castron.

Fierbe apă cu sare și toarnă apa  peste foile de ștevie.

Lasă foile în apa fierbinte 5-6 minute, apoi scurge apa.

Pregătește carnea: sărează, piperează, condimentează.

Spală orezul și amestecă-l cu carnea.

Ia câte o foaie de ștevie pune carnea și rulează cu multă atenție.

Asează sărmăluțele într-o cratiță,toarnă deasupra uleiul, borșul și pune la fiert.

Cu 10 minute înainte de-a stinge focul pune și sucul de roșii.

Se servesc calde cu smântână.

Sunt foarte bune și reci, dacă nu este carnea grasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluțe in foi de ștevie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute in frunza de stevie

Postat de panacris

Sarmalute in frunza de stevie

Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se...

Citeste continuarea

Sarmalute in foi de stevie ( toitike)

Postat de Sidy

Sarmalute in foi de stevie ( toitike)

Curatam ceapa si o taiem marunt. Tocam marunt mararul. Intr-un bol amestecam carnea, orezul spalat, 1/2 marar tocat, sare si piper. Stevia se opareste in apa fierbinte, sa nu clocoteasca...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 06.05.2015, 16:03
Bune
la 06.05.2015, 16:04
ce bune sunt
la 06.05.2015, 16:04
Bune sarmalutele!
la 06.05.2015, 16:04
bune bune
la 06.05.2015, 16:09
bune

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking