Sarmalute in varza dulce

Postat de ancutsa in Porc
28 Iul 2016 | 2678 vizualizari
Sarmalute in varza dulce

Ingrediente

  • 600 g carne tocata;
  • 1 pahar cu orez;
  • 1 ceasca cu apa;
  • 2 cepe mici;
  • 1+ 1/2 varza alba;
  • bulion;
  • Condimente: sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce.

Mod de preparare

Varza se desface in foi si se opareste in apa fiarta cu sare.

Se spala orezul in mai multe ape.

Carnea tocata se amesteca impreuna cu orezul, ceapa tocata marunt,  condimentele si 1 lingura de bulion. Adaugam o ceasca de apa si amestecam bine.

Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.

Frunzele de varza ramase se toaca marunt.

Pe fundul unei cratiti adanci se pune un strat de varza tocata. Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, pe deasupra mai punem un strat de varza tocata si lasam un loc in mijloc in care vom pune o lingura de bulion. Acoperim cu apa.

Cantitate obtinuta: aprox 36 de sarmalute.

Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, tot 2 ore.

Se servesc cu mamaliga calda.

 

Timp total: aprox 4 ore

Portii: 9

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2015/08/sarmalute-in-varza-dulce.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in varza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute cu varza dulce si bulion

Postat de Corina33

Sarmalute cu varza dulce si bulion

Mai intai pregatim varza : se pun la fiert intr-o cratita incapatoare 5-6 litri de apa impreuna cu otetul si o lingura de sare. Se scot cotoarele de la verze si se pun la oparit cand fierbe apa....

Citeste continuarea

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Postat de gurita_ta2005

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Se scoate cotorul de la varza murata si se scot cu grija foiile,se pun intr-un castron cu apa si se lasa cateva ore sau peste noapte. Ceapa se taie marunt si se pune la calit impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2016, 20:26
Astea imi plac!
la 28.07.2016, 20:34
la 28.07.2016, 21:34
Sarmalutele cu varza le prefer si eu!
la 29.07.2016, 08:08
bunee sarmalutele!
la 29.07.2016, 08:19
bune tare sarmalutele

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking