Savarine( by Nadina73)

Postat de adasev12 in Dulciuri
5 Aug 2011 | 5776 vizualizari

offff....de muuuuulta vreme tot mi-era in gand sa fac si eu savarine...si uite-le...am consultat mai multe retete, in final am ales varianta Nadinei...totul bine si frumos pana aici...la ea arata exceptional, credeam ca si ale mele vor fi la fel...dar....greu, dom,le, greu!!!....am urmat intocmai reteta, dar nu stiu frate unde am gresit...eu speram sa regasesc acel gust extraordinar al savarinelor din tineretea mea ...hahaha...buuuune rau erau la cofetarie...ale mele au iesit cam....nu stiu cum sa zic...dar aluatul acesta mie mi s-a parut cam paine goala...dupa ce l-am si insiropat de-i curgea mustul, a rezultat un fel de paine dulce... va rog, fetelor, care cititi, care ati mai facut si v-a placut...spuneti-mi si mie ce am gresit si unde...ca eu fac pt prima oara...ce-i drept, nu am avut esenta de rom, ca aici nu gasesc niciunde ( mama ei de italia...)...dar aveam ceva esenta de lamaie si am pus-o aia...dar ...plus ca am vazut toate pozele la altele cam aurii asa...o fi de la esenta de rom? ca ale mele au ramas albe...tocmai de aceea , ca nu-mi placea spectul lor, am zis sa picur macar putina ciocolata pe ele...le schimba si aspectul si gustul... deci....

Inapoi la reteta

Comentarii (38)

la 05.08.2011, 23:54
sunt bune oricum!!!!!!!!!intradevar romul face savarina adevarata!!!!!!!!!!eu cand plec din tara imi fac provizii de esenta de rom!!!!
la 06.08.2011, 02:19
Iubita nu fi dezamagita,capu sus.De fapt si de drept esenta de rom are rolu cel mai important.Se taie capacu si se insiropeaza in mai multe transe.......cate putin,se lasa cate-va ore asa cum ai zis .Sincer aici fac destul de des,chiar am avut si persoane care mi-au ceut sa le fac pe bani.De fiecare data folosesc acesi reteta si toat lumea e super incantata.Sincer imi pare rau ca ai fost `probabil dezamagita.Iar eu esenta de rom o am din tara sau exista magazine rusesti sau romanesti unde gasesti(vb de Spania)in Italia ...........chiar nu stiu.Dar poate ai sansa sa primesti prin colet din tara,eu mereu fac asa,si pretu e mult mai bun decat cel de aici.Pup
la 06.08.2011, 10:38
dia, mena, dragele mele, sigur ca va dau
la 06.08.2011, 10:39
marieta, draga mea, eu nu credeam ca aici nu gasesc asa ceva...oricum in sept merg si eu in romania, si o s ama intorc cu o sacosa de esente ....
la 06.08.2011, 10:42
nadina, iubita...asa frumos arata savarinele tale...m-am indragostit de ele de cand le-am vazut...daaar la mine n-au iesit buuuuneee...... ....o sa mai incerc cand o sa am esenta de rom, sa vad diferenta...dar daca se insiropeaza asa tare, nu ies asa...clicoase?ca ale mele mussteau de lichid...s-au inmuita fff tare...asa trebuie?
la 06.08.2011, 11:58
Ada cum nu gasesti esenta de rom???!!eu am gasit..de fapt gasesc pe oriunde...vezi ca e de la "PANEANGELI" sunt 2 fiole si le gasesti acolo unde este si praful de copt,zaharul pudra..ma rog chestii pt dulciuri
oricum sunt bune savarinele tale
la 06.08.2011, 15:18
lilik...eu am gasit doar de vanilie si lamaie...atat
...o sa incerc la maz
gazinul romanesc...dar e cam departe de mine si mie-e greu sa ajunga cum cu bebe...
la 21.05.2013, 23:59
buna nadina..sa stii ca se gaseste si rom aici in italia....o sa incerc si eu reteta asta..

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking