Savarine( by Nadina73)

Postat de adasev12 in Dulciuri
5 Aug 2011 | 5765 vizualizari
Savarine( by Nadina73)

offff....de muuuuulta vreme tot mi-era in gand sa fac si eu savarine...si uite-le...am consultat mai multe retete, in final am ales varianta Nadinei...totul bine si frumos pana aici...la ea arata exceptional, credeam ca si ale mele vor fi la fel...dar....greu, dom,le, greu!!!....am urmat intocmai reteta, dar nu stiu frate unde am gresit...eu speram sa regasesc acel gust extraordinar al savarinelor din tineretea mea ...hahaha...buuuune rau erau la cofetarie...ale mele au iesit cam....nu stiu cum sa zic...dar aluatul acesta mie mi s-a parut cam paine goala...dupa ce l-am si insiropat de-i curgea mustul, a rezultat un fel de paine dulce... va rog, fetelor, care cititi, care ati mai facut si v-a placut...spuneti-mi si mie ce am gresit si unde...ca eu fac pt prima oara...ce-i drept, nu am avut esenta de rom, ca aici nu gasesc niciunde ( mama ei de italia...)...dar aveam ceva esenta de lamaie si am pus-o aia...dar ...plus ca am vazut toate pozele la altele cam aurii asa...o fi de la esenta de rom? ca ale mele au ramas albe...tocmai de aceea , ca nu-mi placea spectul lor, am zis sa picur macar putina ciocolata pe ele...le schimba si aspectul si gustul... deci....

Ingrediente

Ingrediente

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • coaja de lamaie rasa

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta rom, dar eu nu am avut( am pus de lamaie)

Umplut savarinele:

  • frisca  lichida, 400 g
  • gem de prune italienesti ( un fel de goldane de la noi)
  • + glazura de ciocolata( din ciocolata topita cu lapte)

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut ,se amesteca cu faina cernuta,zaharul ,uleiul,ou intreg ,putina sare si laptele ramas.

Se amesteca bine toate ,va rezulta un aluat moale (smantana groasa) Se lasa la dospit ,pana isi dubleaza volumul.Se ung formele de savarina ,se pune din compoztie cate 1 lingura si jumatate,se completeaza uniform,depinde de dimensiunile formei.Se lasa sa cresca si in forma 15 minute dupa care se coc la 160 grade 20 minute.

Se scot din forma se lasa la racit dupa care se taie un capacel mic ,se insiropeaza foarte foarte bine cu sirop.

Siropul :Se amesteca apa cu zaharul pe soba pana se topeste dupa care se pune esenta de rom.Se insiropeaza bine savarinele.

Se bate frisca bine .Se umplu savarinele cu frisca se pune capacelul taiat peste care se pune 1 lingurita de gem sau dulceata si din nou un mot de frisca.

Deasupra se pune picura glazura de ciocolata...

PS:Savarinele trebuie sa stea aproximativ 10 ore cu siropul dupa care se pune frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine( by Nadina73)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de Constelatialeu

Desert savarina tiramisu

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2011, 14:53
Hmm, eu cred ca nu le-ai copt suficient.
http://gabyd2.blogspot.com/2010/10/savarine.html
uite ultimele testate de mine. De ce 20 minute? Eu niciodata nu gatesc cu ceas langa mine, verific produsul si opresc cand sunt multumita de aspect.
Mie reteta asta cu drojdie mi se pare originala, exact ca in cofetarii .
De la aluatul simplu.chiar nu ai ce sa ceri.
Nu are unt, ou numai unul, din restul ingredientelor e clar ca..ceva asemanator unei paini iese...
Tocmai romul ala...si-a spus cuvantul in cazul tau.

Dar eu as manca una si asa
Lasa ca ies perfect a doua oara.
la 05.08.2011, 15:05
eu tot vreau una
la 05.08.2011, 15:06
la 05.08.2011, 15:09
gabitzu...multumesc mult de sugestii...si eu am papat doua...sa stii ca nici eu nu prea gatesc cu ceas...dar deasupra deja erau rumenite bine, si nu vroiam sa le ard...o sa mai caut reytete...ma uit si pe ce mi-ai trimis tu...data viitoare cu siguranta or fi mai bune...nu perfecte, dar ceva mai bune.pup
la 05.08.2011, 15:10
sufletista, te servesc

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking