Savarine cu aluat dospit si fructe

Postat de anuta in Mancare copii
26 Iun 2019 | 1579 vizualizari
Savarine cu aluat dospit si fructe

meniu copii!  

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 30 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei
  • ulei pentru uns formele
  • sirop:
  • 400 ml apa,
  • 300 g zahar,
  • esenta de rom
  • ornare:
  • 500 ml frisca lichida 
  • 2 kiwi
  • 2 portocale
  • dulceata

Mod de preparare

 Se mixeaza oul cu drojdia, sarea, uleiul si laptele caldut, apoi se adauga faina, pana se obtine un aluat moale care curge. Se acopera vasul si se lasa la un loc cald sa creasca, pana isi dubleaza volumul.
Se ung formele cu ulei, apoi se umplu cu aluatul crescut, se mai lasa cateva minute pana mai cresc putin, apoi se dau la cuptor, pentru cca.20 de minute, la foc potrivit, in cuptorul preincalzit. Se lasa se rumeneasca usor, apoi se scot din forme, cat sunt calde si se lasa sa se raceasca.
Se dau in cateva clocote apa si zaharul, pana se dizolva si se leaga putin zaharul, apoi se adauga esenta. Se lasa sa se raceasca putin.
Savarinele reci se taie in partea suprioara, facand un capacel pe care nu il desprindem de tot, apoi se insiropeaza cu sirop caldut, se decoreaza cu frisca si feliute subtiri de portocala sau kiwi (sau cu orice fruct dorim).

Capacelele se ung cu dulceata. Se dau putin la rece.
 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu aluat dospit si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papricas de pui cu galuste

Postat de merisor67

Papricas de pui cu galuste

Punem uleiul in vasul multicookerului, setam functia FRY pentru 10 minute si calim ceapa tocata solzisori pana devine translucida, apoi adaugam pulpele de pui asezonate cu sare si piper si...

Citeste continuarea

Tortellini cu sunculita si fasole verde

Postat de mihaelar63

Tortellini cu sunculita si fasole verde

 Sunca de praga se taie fasii si se prajeste in ulei pana devine usor crocanta. Se scoate cu o paleta sunca din vas si se pune in uleiul incins o caciulie de usturoi taiata in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2019, 10:26
la 27.06.2019, 10:31
Buuuneeeeeee!
la 27.06.2019, 11:34
Servesc o portie!
la 27.06.2019, 11:52
la 27.06.2019, 11:59
Super apetisante!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking