Ingrediente
- 1 dovlecel 500 g
- 8 oua
- 4 cepe verzi
- 50g parmezan ras
- ulei masline
- 5 frunze de busuioc
- sare,piper
Mod de preparare
Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea mare. Se da pe razatoarea mica si parmezanul, iar ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele mici. Se pune ulei de masline intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata si dovlecelul scurs, se lasa circa 5 minute pe foc mare, se pune sare si piper si se adauga frunzele de busuioc rupte bucatele mici.
Separat intr-un castron se amesteca bine ouale cu sare si piper, punem si parmezanul si dovlecelul calit. Se amesteca bine si se adauga intr-o tava sau intr-un vas termorezistent tapetat cu hartie de copt, care se lasa putin inmuiata in apa. Se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade circa 15 minute. Cand e gata, se scoate cu grija din vasul termorezistent, ridicand-o de hartia de copt.
Se serveste calda cu o salata asortata de vara
Daca ti-a placut reteta noastra "Scampagnata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|