Ingrediente
Marinata :
- 1 lingura ulei de masline
- 4 caise proaspete taiate felii
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura zahar brun
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura de ghimbir ras
- 1 catel de usturoi tocat
Mod de preparare
Intr-o oala mica puneti toate ingredientele de la marinata.
Aduceti la fierbere si gatiti cateva minute pana cand caisele devin moi.
Laisati sa se raceasca si presati totul cu o furculita.
Intr-un vas acoperit cu folie de aluminium puneti carnea si inrobati-o pe toate partile cu sosul de caise.
Acoperiti cu foaia de aluminiu si dati la rece 2-3 ore.
Incalziti gratarul.
Puneti carnea fara sos direct pe gratar si ungeti-o in mod regulat cu sosul de caise.
Eu am pus-o cu tot cu sos pe o folie speciala pentru gratar.
O puteti inlocui cu o foaie de aluminiu.
Puneti capacul (daca aveti ) si lasati 15-20 minute pe fiecare parte.
Intoarceti-o si ungeti-o de cateva ori.
Am pus si cateva caise si rosii cherry.
Am taiat scarita bucati dupa 20 minute.
Serviti-o calda cu salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scarita de porc (Ribs) cu sos de caise la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|