Scarita de porc (Ribs) cu sos de caise la gratar

Postat de ctlina in Porc
18 Aug 2019 | 2537 vizualizari
Scarita de porc (Ribs) cu sos de caise la gratar

Prima reteta de gratar anul acesta. Cum este o reteta cu carne marinata in sos, am folosit o folie de silicon speciala pentru gratar. Gratarul era curat astfel la sfarsit . https://www.blogulluicatalina.com/2019/07/scarita-de-porc-ribs-cu-sos-de-caise-la.html

Ingrediente

  • 600 g scarita de porc

Marinata :

  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 caise proaspete taiate felii
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 1 catel de usturoi tocat

Mod de preparare

Intr-o oala mica puneti toate ingredientele de la marinata.

Aduceti la fierbere si gatiti cateva minute pana cand caisele devin moi.

Laisati sa se raceasca si presati totul cu o furculita.

Intr-un vas acoperit cu folie de aluminium puneti carnea si inrobati-o pe toate partile cu sosul de caise.

Acoperiti cu foaia de aluminiu si dati la rece 2-3 ore.

Incalziti gratarul.

Puneti carnea fara sos direct pe gratar si ungeti-o in mod regulat cu sosul de caise.

Eu am pus-o cu tot cu sos pe o folie speciala pentru gratar.

O puteti inlocui cu o foaie de aluminiu.

Puneti capacul (daca aveti ) si lasati 15-20 minute pe fiecare parte.

Intoarceti-o si ungeti-o de cateva ori.

Am pus si cateva caise si rosii cherry.

Am taiat scarita bucati dupa 20 minute.

Serviti-o calda cu salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scarita de porc (Ribs) cu sos de caise la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Creier pane

Postat de MotanLaOale

Creier pane

Creierul se lasa in apa rece 15-20 minute sa iasa sangele. Se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare 3-4 minute dupa ce fierbe apa. Se scoate in strecuratoare si se lasa la scurs si...

Citeste continuarea

Rulada imbunatatita din piept de porc

Postat de MotanLaOale

Rulada imbunatatita din piept de porc

Pieptul de porc l-am procurat cu sorici si bine impanat cu carne. Se curata soriciul, se portioneaza sa fie bucata dreptunghiulara, se spala si se usuca bine cu un prosop absorbant. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2019, 17:47
la 18.08.2019, 18:18
Ce combinatie!
la 18.08.2019, 20:55
la 18.08.2019, 21:29
Interesanta combinatia, cred ca ii da si un gust aparte!
la 18.08.2019, 22:14
Ce combinatie interesanta!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking