Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
25 Sep 2020 | 2589 vizualizari
Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii

De obicei o gatesc la cuptor sau la gratar dar de data aceasta am pus-o la gatit la foc mic si-ndelungat intr-o cocota.
Foarte bun ! https://www.blogulluicatalina.com/2020/08/scarita-de-porc-ribs-la-cocota-cu-ardei.html

Ingrediente

  • 1 kg de ribs
  • 1/2 ardel rosu
  • 1/2 ardel verde
  • 300 gr de rosii la borcan sau 2-3 rosii
  • 2 cepe verzi
  • 1 lingura de sos de casa 'persillade' (patrunjel mixat cu usturoi si sare)
  • 3 foi de dafin
  • ierburi aromate de Provence
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • paprika afumata
  • 2-3 linguri sos soia
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Spalati si taiati carnea in 4 bucati mari.
Spalati legumele, curatati si tocati  ceapa.
Curatati si taiati lamele ardeii.
Daca utilizati rosii proaspete , curati-le de coaja si tocati-le marunt.

Intr-o cocota incalziti 2 linguri de ulei si reveniti carnea cu sosul persillade.
Puneti sare, piper si paprika afumata.
Colorati carnea si adaugati ceapa tocata.
Gatiti 5 minute, puneti ardeii , ierburile si reveniti impreuna la foc potrivit timp de  5 minute, amestecand.
Adaugati rosiile, 200 ml de apa si amestecati.
Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 45 minute -1 ora.
Verificati de apa , intoarceti carnea si amestecati din cand in cand.
 La sfarsit puneti sosul soia si patrunjel proaspat. Taiati apoi scarita in portii mici cu un os. Serviti-o cu sosul ei cu o salata verde sau cu orez etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Dovlecei si rosii umplute

Postat de aliliana

Dovlecei si rosii umplute

Legumele se spala, se curata, se toaca.  Rosiile se spala si se golesc in interior, dovlecelul se spala, se curata de coaja, se scobeste in interior. Intr-o tigaie se pune la calit in...

Citeste continuarea

Gratin de piure cu vita, porc si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Gratin de piure cu vita, porc si mozzarella

Mai intai pregatim piureul. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem la fiert cu putina sare, cand sunt gata ii scurgem, punem 2 linguri de unt si facem piureul. Piureul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2020, 21:44
la 25.09.2020, 21:54
Arată foarte tentant...!
la 25.09.2020, 21:55
Tare buna!
la 25.09.2020, 21:55
Ce apetisant arată!
la 25.09.2020, 22:20
Buna!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking