Ingrediente
- 1 kg de ribs
- 1/2 ardel rosu
- 1/2 ardel verde
- 300 gr de rosii la borcan sau 2-3 rosii
- 2 cepe verzi
- 1 lingura de sos de casa 'persillade' (patrunjel mixat cu usturoi si sare)
- 3 foi de dafin
- ierburi aromate de Provence
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- paprika afumata
- 2-3 linguri sos soia
- patrunjel proaspat
Mod de preparare
Spalati si taiati carnea in 4 bucati mari.
Spalati legumele, curatati si tocati ceapa.
Curatati si taiati lamele ardeii.
Daca utilizati rosii proaspete , curati-le de coaja si tocati-le marunt.
Intr-o cocota incalziti 2 linguri de ulei si reveniti carnea cu sosul persillade.
Puneti sare, piper si paprika afumata.
Colorati carnea si adaugati ceapa tocata.
Gatiti 5 minute, puneti ardeii , ierburile si reveniti impreuna la foc potrivit timp de 5 minute, amestecand.
Adaugati rosiile, 200 ml de apa si amestecati.
Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 45 minute -1 ora.
Verificati de apa , intoarceti carnea si amestecati din cand in cand.
La sfarsit puneti sosul soia si patrunjel proaspat. Taiati apoi scarita in portii mici cu un os. Serviti-o cu sosul ei cu o salata verde sau cu orez etc
Daca ti-a placut reteta noastra "Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|