Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia

Postat de ctlina in Fructe de mare
28 Ian 2017 | 9176 vizualizari
Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia

Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei.
Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici.
Scoica Saint Jacques este și simbolul pelerinilor ce vizitau altarul sfântului Iacob din Spania (Santiago de Compostela). Pelerinii purtau cu ei o cochilie și primeau pomană cât puteau lua în cochilie.
http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/01/scoici-saint-jacques-cu-usturoi-ghimbir.html

Ingrediente

  • 8 scoici Saint Jacques proaspete
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu coaja
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapa eșalotă
  • 3 linguri de sos soia light
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • piper

Mod de preparare

Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece, carnea de scoică.
Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez, este gustoasa. Uscati-le cu ajutorul unui prosop de hartie. Se curata si se toaca marunt ceapa, usturoiul.

Tocati marunt ghimbirul.  Intr-o tigaie sau wok, puneti la incalzit 2 linguri de ulei.

Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Puneti scoicile, sarati si piperati. Le sotati, intorcandu-le de cateva ori. Adaugati sosul de soia light, uleiul de susan și gatiti cam 5 minute.

Serviti ca aperitiv sau in plat complet le puteti acompania cu orez natur sau taitei chinezesti.


Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Frigarui de creveti si scoici Saint Jacques, cu sos de avocado

Postat de ctlina

Frigarui de creveti si scoici Saint Jacques, cu sos de avocado

Spalati lamaia verde. Curatati avocado-ul, taiati-l in 2, scoateti samburele si taiati-l felii. Arozati-le cu zeama de lamaie. Mixati ceapa taiata marunt cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2017, 17:41
Bun,bun!
la 28.01.2017, 18:10
la 28.01.2017, 18:45
Io cu Jac asta nu vorbesc....
la 28.01.2017, 19:36
Ce bune or fi!
la 28.01.2017, 21:03
cred ca sunt bune

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking