Ingrediente
- 8 scoici Saint Jacques proaspete
- 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu coaja
- 1 cățel de usturoi
- 1 ceapa eșalotă
- 3 linguri de sos soia light
- 1 lingurita ulei de susan
- 2 linguri ulei de masline
- sare de mare
- piper
Mod de preparare
Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece, carnea de scoică.
Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez, este gustoasa. Uscati-le cu ajutorul unui prosop de hartie. Se curata si se toaca marunt ceapa, usturoiul.
Tocati marunt ghimbirul. Intr-o tigaie sau wok, puneti la incalzit 2 linguri de ulei.
Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Puneti scoicile, sarati si piperati. Le sotati, intorcandu-le de cateva ori. Adaugati sosul de soia light, uleiul de susan și gatiti cam 5 minute.
Serviti ca aperitiv sau in plat complet le puteti acompania cu orez natur sau taitei chinezesti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|