Ingrediente
- 250 grame de făină
- 55 grame zahăr alb
- 1 linguriţă de praf de copt
- 1 linguriţă scorţisoară
- 1 linguriţă ghimbir
- 1/2 linguriţă cuişoare pudră
- 1/4 linguriţă cardamom
- 1/4 linguriţă nucşoară
- 1/2 linguriţă de sare
- puţin piper negru
- 85 grame de unt nesărat la temperatura camerei
- 2 pere medii
- 1 ou
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 80 ml de smântână
Mod de preparare
Perele se decojesc şi se taie cuburi nu foarte mari.
Făina cernută se amestecă cu praful de copt, condimentele, zahărul şi untul tăiat bucăţi.
Separat se amestecă oul cu esenţa de vanilie şi smântâna şi se adaugă peste mixul de ingrediente uscate. Se amestecă până la omogenizare, împreună cu perele, rezultând un aluat lipicios, dar ferm.
Pe o suprafaţă presărată cu făină, se modelează aluatul sub formă de disc şi se taie în 8 felii egale. Cu o spatulă se ridică fiecare felie şi se asează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanţă între ele. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius unde va rămâne pentru 20-25 de minute.
Se scot pe un grilaj de metal pentru a se răci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scones cu Chai şi pere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|