Scones cu Chai şi pere

Postat de Satisfyyourcravings in Dulciuri
19 Noi 2012 | 3005 vizualizari
Scones cu Chai şi pere

Vă aduc astăzi mai aproape o reţetă de biscuiţi pentru cafea, cu parfum de turtă dulce, foarte populari în Statele Unite ale Americii .

Ingrediente

  • 250 grame de făină
  • 55 grame zahăr alb
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1 linguriţă scorţisoară
  • 1 linguriţă ghimbir
  • 1/2 linguriţă cuişoare pudră
  • 1/4 linguriţă cardamom
  • 1/4 linguriţă nucşoară
  • 1/2 linguriţă de sare
  • puţin piper negru
  • 85 grame de unt nesărat la temperatura camerei
  • 2 pere medii
  • 1 ou
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 80 ml de smântână

Mod de preparare

Perele se decojesc şi se taie cuburi nu foarte mari.

Făina cernută se amestecă cu praful de copt, condimentele, zahărul şi untul tăiat bucăţi.

Separat se amestecă oul cu esenţa de vanilie şi smântâna şi se adaugă peste mixul de ingrediente uscate. Se amestecă până la omogenizare, împreună cu perele, rezultând un aluat lipicios, dar ferm. 

Pe o suprafaţă presărată cu făină, se modelează aluatul sub formă de disc şi se taie în 8 felii egale. Cu o spatulă se ridică fiecare felie şi se asează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanţă între ele. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius unde va rămâne pentru 20-25 de minute. 

Se scot pe un grilaj de metal pentru a se răci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones cu Chai şi pere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budinca de orez cu bezea

Postat de rhapsody

Budinca de orez cu bezea

1. Spalam orezul in 4-5 ape, il scurgem bine apoi il punem intr-o cratita groasa, non-aderenta, impreuna cu laptele, cuisoarele, scortisoara, zaharul brun si amesteacam bine. Stam cu ochii pe el...

Citeste continuarea

Crinkles cu portocala

Postat de Dya

Crinkles cu portocala

Într-o crăticioară, se topeşte untul, la foc mic. Se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi mici şi se amestecă continuu, pentru a evita arderea. După omogenizarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2012, 18:11

Cele pozate sunt taiate altfel???
Nu seamana cu descrierea. Ceva mai multe poze ar fi fost binevenite.
la 19.11.2012, 18:12
Ce frumos arată. Par crocante la exterior, dar cred că au un gust şi un miros fermecător.
p.s Cred că ai postat de două ori reţeta. Dacă e aceeaşi o poţi şterge pe prima.
la 19.11.2012, 18:14
Minunati alaturi de o ceasca cu cafea!
la 19.11.2012, 18:20
Eu am facut două discuri pentru că am tava prea mică. De aceea sunt ceva mai mari.
la 19.11.2012, 19:19
ce combinatie interesanta!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking