Scones cu iaurt

Postat de xana in Dulciuri
31 Aug 2013 | 6398 vizualizari
Scones cu iaurt

Obisnuiesc sa le fac foarte putin dulci, astfel se pot manca atat cu dulceata cat si cu branza topita, de exemplu.

Ingrediente

  • 280 gr faina
  • 50 gr margarina (sau unt) rece
  • 1 iaurt grecesc(125 gr)
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou mic
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 50 ml lapte
  • vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Am pus faina cu margarina(taiata cubulete) si sarea in robotul de bucatarie si le-am `macinat` bine cat sa devina nisipoase(se poate si cu mana dar astfel margarina se mai inmoaie si s-ar putea sa nu obtinem acelasi rezultat, alta varianta ar fi furculita). Adaugam bicarbonatul.

Separat se amesteca iaurtul cu zaharul, laptele si vanilia. Apoi se adauga oul si se mai amesteca pana il incorporam si pe acesta. 

Lichidul obtinut se toarna peste faina si se amasteca cu o lingura pana se formeaza un aluat. Acesta se transfera pe hartie de copt si cu ajutorul unui sucitor se formeaza un cerc(ca un blat). Se taie in felii(doar la suprafata, fara a desprinde feliile). Se unge cu putin lapte.

Se da la cuptorul preincalzit la 220ºC pentru cca 15 minute sau pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lichiu cu smantana si pere

Postat de RuxyRux

Lichiu cu smantana si pere

Din aceasta cantitate eu am facut o tava( tava mare de cuptor, atipica), voi puteti imparti blatul in doua bucati si sa intindeti aluatul subtire la dimensiunea tavii pe care doriti sa o folositi....

Citeste continuarea

Desert Panna Cotta cu vanilie si gem

Postat de licurici_lra

Desert Panna Cotta cu vanilie si gem

Gelatina se pune la hidratat in apa. Frisca lichida, laptele, zaharul si pastaia de vanilie se pun sa fiarba, la foc mic. Cand dau in clocot, se opreste focul si se adauga gelatina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2013, 22:06
cat timp se mentine ok? se intareste daca sta mai multe zile?
arata f apetisant
la 31.08.2013, 22:06
tot am zis ca fac.....dar gust de la tine!
la 31.08.2013, 22:11
la 31.08.2013, 22:12
interesanta treaba!
la 31.08.2013, 22:12

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking