Scones cu iaurt

Postat de xana in Dulciuri
31 Aug 2013 | 6400 vizualizari
Scones cu iaurt

Obisnuiesc sa le fac foarte putin dulci, astfel se pot manca atat cu dulceata cat si cu branza topita, de exemplu.

Ingrediente

  • 280 gr faina
  • 50 gr margarina (sau unt) rece
  • 1 iaurt grecesc(125 gr)
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou mic
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 50 ml lapte
  • vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Am pus faina cu margarina(taiata cubulete) si sarea in robotul de bucatarie si le-am `macinat` bine cat sa devina nisipoase(se poate si cu mana dar astfel margarina se mai inmoaie si s-ar putea sa nu obtinem acelasi rezultat, alta varianta ar fi furculita). Adaugam bicarbonatul.

Separat se amesteca iaurtul cu zaharul, laptele si vanilia. Apoi se adauga oul si se mai amesteca pana il incorporam si pe acesta. 

Lichidul obtinut se toarna peste faina si se amasteca cu o lingura pana se formeaza un aluat. Acesta se transfera pe hartie de copt si cu ajutorul unui sucitor se formeaza un cerc(ca un blat). Se taie in felii(doar la suprafata, fara a desprinde feliile). Se unge cu putin lapte.

Se da la cuptorul preincalzit la 220ºC pentru cca 15 minute sau pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Cheesecake cu ciocolata

Am separat albusurile de galbenusuri in doua vase. Untul ( 100 g) l-am pus intr-un vas la foc mic si l-am topit, apoi l-am lasat putin la racit, am adaugat frisca, vanilia si coaja de lamaie....

Citeste continuarea

Pariziene cu crema de vanilie si visine de post

Postat de rocsi_1612

Pariziene cu crema de vanilie si visine de post

Aluatul: Topim margarina, iar laptele il punem pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu o lingura de zahar, punem 2 linguri lapte de soia, 1 lingura de faina, amestecam bine si lasam 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2013, 22:06
cat timp se mentine ok? se intareste daca sta mai multe zile?
arata f apetisant
la 31.08.2013, 22:06
tot am zis ca fac.....dar gust de la tine!
la 31.08.2013, 22:11
la 31.08.2013, 22:12
interesanta treaba!
la 31.08.2013, 22:12

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking